| Jameson a întrebat:

Ma gandesc sa invat o limba straina Germana sau Engleza, pentru a putea obtine mai usor un loc de munca in strainatate. Nu am idee ce limba ar fi mai bine sa invat. Care limba considerati ca mar avantaja mai mult. Astept pareri. Va multumesc...

5 răspunsuri:
| xXsweetgirl99Xx a răspuns:

Limba engleza pentru ca este cea mai folosita limba din Europa. Si nu este chiar așa grea.

| Teardrop a răspuns:

Depinde spre ce domeniu vrei să te orientezi. De exemplu, dacă vrei domeniul IT, şi vrei să lucrezi ăn Europa, recomand germana. Fiindcă în Germania sunt extrem de căutaţi ITşti, cu atât mai mult că ITşti români au o reputaţie foarte bună.

Dacă ai posibilitatea să le înveţi pe amândouă, atunci, desigur, ambele.

| denisadr a răspuns:

Germana, oricat de cunoscuta poate fi engleza, in Europa nu prea ai unde sa muncesti pe un salariu mare, parerea mea. Daca inveti limba Germana, poti lucra in Germania sau Elvetia, iar in Germania, te asigur ca o sa iti placa! Pote ca la inceput iti va parea greu, dar nu iti face griji, eu dupa 4-5 ani de engleza pot sa port o conversatie cu un vorbitor nativ, in scris sau chiar fata in fata. Eu sstudiind la scoala aceasta limba, dar cele 2 ore pe saptamana chiar nu au fost de ajuns! Eu iti recomand site-ul Duolingo, lectiile sunt interactive, si chiar poti invata, nu stiu prea mmulte site-uri dar poti sa cauti tu ceea ce iti place! Dupa cum spuneam, 2 ore pe satamana, nu sunt de ajuns, te sfatuiesc sa iti aprofundezi engleza pe site-uri de socializare si nu numai, sa citesti itate si articole in engleza, si asta chiar o sa te ajute! Poate ca la inceput... o sa iti fie greu sa vorbesti, adica intelegi, dar cand incerci sa deschizi gura toate cuvintele se pierd, iti recomand sa asculti melodii in engleza, cu versurile in fata, si sa canti, asta chiar te va ajuta! Nu iti cumpara 1000 de carti, chiar nu te ajuta, eu mi-am cumparat foarte multe si am renuntat rapid la ele in favoarea internetului, care dupa mine e o sursa care te ajuta tot mai mult...Iar despre germana. eu invat germana de 1 an, la scoala. iar structura chiar nu este facuta bine, in manualelle scolare. iti voi da un site din care sa citesti cate ceva, ai si site-uri de pe care poti invata, tipul prezinta parerea sa despre cum poti invata aceasta limba din proprie experienta. http://informatii-a-z.blogspot.ro/p/invata-germana-gratuit.html
Iti urez/ va urez( nu stiu care este diferenta de varsta) mult succes!

| HunnyBAG a răspuns:

Eu zic sa le inveti pe amandoua, se aseamana foarte mult, iar geramana ti-as rezuma la cel mult 4 pagini toata gramatica de care ai nevoie, inr est e doar vocabular, iar engleza e o limba pe care o poti folosi oriunde, deci daca le stii pe acestea doua ai un avantaj fata de restul happy

| bubu06 a răspuns:

Pai, eu cred ca daca vei invata limba Germana vei avea avantaje mai mari deoarece Engleza o stiu toti, Germana mai putini.