| Merigirl a întrebat:

Ma pregatesc pentru olimpiada de libma engleza si am observat ca al patrulea subiect este mereu un eseu. La ce se refera "100-120 words"? Doar nu stau sa-mi numar fiecare cuvant si sa pierd timpul pe acolo...

4 răspunsuri:
| stlucian a răspuns:

Cred ca e vorba de un eseu cat mai scurt.Adica rezumatul eseului cum ar venii.Las` ca daca are 150 de cuvinte nu-i bai dar prin strategia de a obliga concurentii sa cuprinda tot in 120 cuvinte incearca sa vada cat de bine stapanesti limba engleza folosind cuvinte putine si cu un inteles cat mai larg/explicit daca se poate.Asta e de fapt tinta lor.Sa afle cat mai mult posibil int-un text mic.Gandeste-te la un jurnalist care are doar 50 cuvinte sau 8-10 randuri SCURTE pentru o stire care trebuie publicata intr-un ziar.

Mult succes thumbs up

| diaac a răspuns:

Cand mergeam la olimpiada, solutia mea era sa numar cam cate cuvinte am pe un rand (dupa un timp a cam invatat cum scriu si nici asta nu mai era nevoie sa fac) si inmulteam cu numarul de randuri (eventual daca aveam aliniate si nu erau randuri complete, adunam cate doua jumatati ca pe un rand). Daca tu te gandesti ca ti-ar lua mult sa numeri vreo 100 de cuvinte in timpul alocat Olimpiadei, gandeste-te ca nici profii care corecteaza atatea lucrari nu vor numara cuvintele... Mult succes!

| BlackAngel29 a răspuns:

Vro 10-12 randuri!

| Avocado7 a răspuns:

Nu,nu trebuie sa numeri.Nici profesorul care corecteaza nu numara.Numeri cate cuvinte ai pe un rand (ex 7) si inmultesti cu cate randuri ai (ex.15) si o sa ai in jur de 105 cuvinte.Nu e nici o problema daca scrii mai multe pe un rand sau 2-3 randuri in plus nu sta nimeni sa le numere pe fiecare in parte.
P.S. Cuvintele prescurtate nu se iau in considerare drept unul singur(ex.That's=That is=2 cuvinte)
Mult noroc! :*