Exact! invata paralel, intr-o zi inveti o lectie la romana si faci o varianta, a doua zi inveti una la istorie si faci o varianta, a treia zi inveti la geografie si faci o varianta. dupa orice lectie invatata verifica-te pe o foaie si variantele nu ai cum sa le faci perfect din prima, faci ce stii si te completezi in fiecare zi. Bafta!
Bună!
Lista operelor DEPINDE şi de liceu/profil/specializare...
Vezi lista "originală"/minimală EDU ( a lecturilor/operelor/romanelor ) la linkul :
http://www.google.ro/......http?/url
Vezi şi un exemplu de listă ( obligatorii/suplimentare ) în funcţie de liceu/profil/clasă la linkul :
http://www.netbuzz.ro/......-q-61.html
http://nicolaeiorga.wordpress.com/......sa-a-ix-a/
http://cnprsv.ro/......ANA_IX.pdf
http://bookspot.ro/......a-X-a.aspx
http://totusilectura.blogspot.ro/......limba.html
http://bookspot.ro/......-XI-a.aspx
http://bookspot.ro/post/2011/06/19/Lista-operelor.aspx
Poţi primi un text din ORICE autor ( nu doar cei canonici ) la categoria "texte literare la prima vedere"!
"NOTĂ: Conform programei şcolare în vigoare, examenul de bacalaureat nu implică studiul monografic al scriitorilor canonici, ci studierea a cel puţin unui text din opera acestora.
Textele literare la prima vedere pot aparţine atât autorilor canonici, cât şi altor autori studiaţi.
Pentru proba scrisă, elevii trebuie să studieze în mod aprofundat cel puţin numărul minim de texte prevăzute în programa şcolară, aparţinând autorilor canonici sau prozei narative, poeziei sau dramaturgiei româneşti, despre care să poată redacta un eseu structurat, un eseu liber sau un eseu argumentativ, în care să aplice conceptele de istorie şi teorie literară (perioade, curente literare/culturale, elemente de analiză tematică, structurală şi stilistică) menţionate în prezenta programă.
Tematica studiilor de caz şi a dezbaterilor din programele şcolare, regăsită în programa de examen, poate fi valorificată în cadrul probelor orale şi scrise, prin solicitarea argumentării unor opinii sau judecăţi de valoare pe marginea acestora." - SURSA = Programa de la Română - vezi linkul :
http://www.ebacalaureat.ro/......a-751.html
"Pentru proba scrisă, elevii trebuie să studieze în mod aprofundat cel puţin numărul minim de texte prevăzute în programa şcolară, aparţinând autorilor canonici sau prozei narative, poeziei sau dramaturgiei româneşti, despre care să poată redacta un eseu structurat, un eseu liber sau un eseu argumentativ"!
Deci, TREBUIE să ŞTI textele prevăzute în programa şcolară ( cls. 9-12 ) atât pentru autorii canonici, cât şi pentru ALŢI autori ai "prozei narative, poeziei sau dramaturgiei româneşti"!
Vezi şi programele şcolare în vigoare la linkul :
http://programe.ise.ro/......20IX-a.pdf
http://programe.ise.ro/......%20X-a.pdf
http://programe.ise.ro/......0XII-a.pdf
Vezi şi informaţiile de la linkul :
http://mariana-badea.ro/? p=945
Toate cele bune.
Am la istorie, romana, franceza si cred ca imi aleg geografia.
Aha, esti la uman ca si mine, eu il dau anul acesta. la franceza ai competente si nu sunt DELOC importante aceste competente. La istorie si geografie vei da din materia din clasa a 12 a, la istorie si romana sunt foarte bune aceste ghiduri, au toata programa de bac http://www.librarie.net/......EREZOLVATE http://www.librarie.net/......MAN-PROBA, la geografie este mai usor uite, acesta este un ghid complet http://www.editurasigma.ro/......-cod-1144, apuca-te de acum, nu lasa pe ultima suta de metri ca sa fii stresata ca mine acum, Barfta!
Cum am zis, nu vreau modele rezolvate sau nerezolvate... vreau sa iau totul de la 0..ca dintr-un manual
Si cum am zis si eu mai sus,, ai toata programa '' de bac, adica primele peste 150 de pagini au TEORIE, dupa aceea ai cateva teste, eu le am si sunt foarte explicite in legatura cu teoria, le-am cumparat pentru ca nu am profi atat de buni...
Daca te uiti cu atentie pe coperta ai sa vezi ca scrie,, MANUAL SI GHID''...
Aha bine mersi, mai am o intrebare. In ce mod ar trebui sa invat? Sa invat tot la o materie odata, si apoi ma apuc de alta, sau le alternez? Nu stiu cum sa fac pentru ca daca le alternez ma tem sa nu ma incurc si daca le iau pe rand o sa uit materia precedenta invatata.
Multumesc!
Ma bucur ca te-am ajutat!
Exact! invata paralel, intr-o zi inveti o lectie la romana si faci o varianta, a doua zi inveti una la istorie si faci o varianta, a treia zi inveti la geografie si faci o varianta. dupa orice lectie invatata verifica-te pe o foaie si variantele nu ai cum sa le faci perfect din prima, faci ce stii si te completezi in fiecare zi. Bafta!