E absolut normal sa ai emotii, am fost si eu intr-o astfel de situatie. Insa avand in vedere ca odata cu inceperea liceului incepe si perioada de maturizare, e mai bine sa mergi cu o prietena, fosti colegi de scoala, nu cu mama., caci nu mai esti in clasa 1.Nu-ti face griji oricum clasele a noua vor fi strigate cu dirigintele in frunte si va va lua in clase. Acolo iti vei intalni noii colegi si iti vei face noi cunostinte. Apoi vezi si tu care sta mai pe langa tine sa ai cu cine merge acasa.
Fii tu insuti. E normal sa ai emotii la inceput, dar vei vedea ca vor trece odata ce iti cunosti colegii, profesorii. Incearca sa fi cat mai sociabila, relaxata.
Chiar daca multi sunt bogati, sigur iti vei gasi prietene care sa nu aiba fite. Poate nu e chiar asa rau cum ti se pare acum.
Poti sa mergi cu mama ta, daca asta te face sa te simti mai bine. Mai ales daca nu cunosti pe nimeni de acolo, sigur te va ajuta prezenta ei.
Din cate am observat eu, sunt unii elevi care merg cu parintii in prima zi de liceu si nu comenteaza nimeni. Fiecare dintre boboci are emotii.
Succes!
Mergi cu mama ta, ea te va incuraja.Cand ai emotii doar o privesti si iti vor trece.Nu asculta gura satului,ia-ti parintele cu tine,daca, cu el ti-e rusine atunci cu cine nu ti-e rusine? Parerea mea, oricum asta e alegerea ta!
PS1:Trebuie sa faca si cunoastinta cu mama ta,sa o cunoasca,sa vada ce fise iti mai trebuie, nu e usor, oricum si nu e lucru de jucat.
PS2:Cu cine te vei sfatui, vorbi daca nu stii nici un colegi din clasa? Te vei rusina si mai rau!
Fii cat se poate mai naturala nu merge cu mama ta gandeste te ca vei avea sansa sa iti faci prieteni noi sau sa vezi vre un baiat ce ti place ce stiu eu infine prima zi de liceau va fi cea mai buna ai grija la profesori si poartate frumos cu ei ca se vor purta si ei cu tine gandeste te ca vei putea sa incepi o viata noua fiind mai mare imbracate cat mai frumos sa faci o impresie buna si daca ceilalti au fite fa si tu fite de liceeanca spor si sa nu ai emotii
Ar trebui sa te simti norocoasa ca mergi la liceu, mai ales la cel mai bun. Nu trebuie sa-ti fie frica. Fii sigura pe tine. Si in legatura cu mersul cu mama ta in prima zi de scoala, nu vad nici o problema.
Eu doar atat pot sa-ti spun: bucura-te, fii sigura pe tine si sa-ti faci multi prieteni. BAFTA!
N-ai de ce sa iti fie frica ca nu te mananca nimeni si pan la urma daca nu iti place liceu poti sa te duci la altul din semestru 2
Heiii. Şi eu sunt în aceeaşi situaţie.
Mi-am dorit foarte mult să ajung aici, dar îmi e teamă de întâlnirea cu viitorii colegi.
Am vorbit cu un prieten care a intrat la acelaşi liceu şi a spus că mulţi vor venii cu părinţii. Şi chiar dacă nu, nu ai cum să te faci de râs pentru că fi sigură că şi cei mai mari au fost cu părinţii în prima zi.
Încearcă să mai comunici cu unii colegi, ( eu una aşa am făcut ) şi să vezi cum sunt ei. Şi mie mi s-au părut aşa, de bani gata. Dar adu-ţi aminte că poate şi în clasa a5a ai făcut cunoştinţă cu alţi colegi. Senzaţia a fost cam aceeaşi, doar că erai mai mică. Aşa e în prima zi, dar după ce o să vă cunoaşteţi cred că o să fie mai drăguţ . Nici eu nu sunt sigură pe ceea ce spun aici . De dat sfaturi ştiu. Dar nu le pun în practică. Oricum, baftă! Sper să te descurci xD :*