Citeste-le de 2-3 ori si ai sa retii ceva, incearca sa intelegi ceea ce citesti, nu trebuie sa memorezi totul ca nu esti robot.
Bafta
Daca stai si tocesti toate paginile alea intr-un timp "record" nu cred ca te ajuta cu nimic. E ca si cum le inveti degeaba, fiindca n-o sa mai tii minte mare lucru. Daca nu te simti pregatit, nu te mai du. Nu-i un capat de lume, vor mai fi olimpiade, concursuri, etc.
Nu toata lumea da randament la un anumit mod de a invata. depinde de tipul de inteligenta pe care il ai. eu obisnuiesc sa fac sccheme clare, pe coli A4. Citesc un capitol, fac schema (foloseste evidentiatoare, creioane, orice ai colorat -- ajuta), ma asigur ca totul e clar. apoi repet procedura pana la ultima lectei pe care o am de memorat. Apoi citesti schemele de cate ori e nevoie.
E bun si pentru memoria vizuala, scrisu iti imprima mai repede informatia in cap, cititu ajuta si el, ba mai mult : repetitia e mama invataturii
Ai putea sa le citesti sa faci un rezumat cu ce este mai important din ele.Si sa le scrii pe foi A4, eu asa invat cel mai bine
Pai citeste, mai bine noaptea pe la ora 7-11 ca iti intra mai bine incap. Si daca nu iei premiu nu are nimeni ce sa-ti faca si nimeni nu te omoara!
mariasorinela întreabă:
AcTy întreabă: