| mimimumu a întrebat:

Mama vrea sa ma dea la meditații la matematica dar mie îmi este frica.Mi-a zis o colega ca profesorul/profesoara tipa la tine.
1.Este adevarat daca tu nu înțelegi o data,de doua ori,de trei şamd.,si profesorul/profesoara iti explica de o sută de ori sa zicem,si daca eu tot nu inteleg, este adevarat ca se va înfuria si va tipa la mine?
2.Ma duc eu acasa la profesor/profesoara sau vine el/ea la mine acasa?
3.Meditațiile se fac doar sâmbătă sau si in cursul saptamanii de dimineata? (Eu am ore după amiaza)
4.Meditațiile se pot face si in vacanta de Crăciun, Paste etc?
5.Eu programez când sa ma duc sau dumneaei/dumnealui?
6.Cate ore stau? 1 ora, 2 ore, 3?
7.Cel mai mult imi este frica de ce v-am spus la 1.de aceea am evitat sa ma duc la meditații când mi s-a spus si acum iau note de 3, 4,1,5

Scuzați categoria daca nu e tocmai cea potrivita

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| MCRgurl a răspuns:

1.Profesorii de meditatii de obicei nu prea tipa la elevi.La clasa da, dar la meditatii chiar nu am patit sa tipe la mine.Si crede-ma am fost la destui profesori la viata mea. Eventual ridica tonul putin pentru a iti atrage atentia, probabil, dar nu sa urle la tine cum fac unii la clasa.Probabil prietena ta a exagerat prin cuvantul "tipa".

2.Depinde foarte mult de profesor. Daca considera ca ar fi mai bine sa vina la tine, atunci probabil asa va face.Dar cei mai multi prefera sa cheme elevii la dansii, nu invers.La mine nu a venit niciodata niciunul, m-am dus eu de fiecare data.Si sincer e mai bine asa.

3.Din nou, depinde. Unii profesori cred ca e mai comod sa faca meditatii inainte sau dupa orele elevului in timpul saptamanii, iar altii prefera sa nu se aglomereze si sa faca meditatii sambata. Duminica nu cred ca se fac.Dar eu am facut si sambata de cateva ori, chiar daca de cele mai multe ori faceam in timpul saptamanii.

4.Da.Se pot face.Dar asta daca e proful/profa de acord. Unii nu vor sa faca si in vacante.De fapt, cei mai multi nu fac.Mie mi-a fost imposibil de greu sa gasesc un profesor care sa faca cu mine in vacanta meditatii.Iar alta data o profa mi-a zis ca ea nu face in vacante de obicei, dar ar vrea sa ma cheme si in vacanta de iarna.Asa ca depinde.

5.Proful programeaza de obicei.Pentru ca sunt destul de aglomerati si cu ore si cu meditatii si de obicei te programeaza cand le vine lor mai comod si ca sa nu se intersecteze cu orele tale de curs de la scoala.Am avut odata un profesor care ma lasa pe mine sa decid ora la care vreau sa vin, dar restul imi puneau ora fixa, nu alegeam eu.

6.O sedinta dureaza 2 ore. Daca intr-o zi nu poti sta mai mult pentru ca ai o urgenta sau ceva, te lasa sa stai si o ora.Dar in mod normal sedinta are 2 ore.3 ore.e optional. Daca are timp/chef proful si tu crezi ca mai poti sta inca o ora, nu te va refuza nimeni.Dar ti-am zis.Meditatiile dureaza 2 ore.

7.Ti-am zis care e faza la 1. Du-te linistita.Nu se va intampla nimic rau, chiar iti va fi benefic.Pentru ca una e sa iti fie predata materia de un singur om care incearca sa invete 27-28 de copii, si alta e sa ai un profesor care isi directioneaza toata atentia si energia asupra ta.O sa intelegi mai bine materia si ti-am zis, de obicei nu tipa.Asta si din cauza ca ii platesti ca sa te invete, si nu prea au dreptul sa tipe la tine cand le lasi 50-60 de lei la plecare.

Sper ca te-am ajutat.

18 răspunsuri:
| DanIT a răspuns:

1.Profesorul vrea sa te faca sa intelegi, daca nu intelegi de 100 de ori iti consumi banii degeaba, in schimb gandeste-te ca vei intelege, apropo profesorul nu va tipa la tine, e platit sa te faca sa intelegi.
2.Depinde de profesor, majoritatea te duci la ei si poti face impreuna cu altii elevi de-ai sa-i la acelasi nivel ca al tau.
3. Depinde de profesor, vorbeste cu mama ta si cu profesorul si incercati sa decideti cel mai bun program pentru ambii.
4.De obicei nu, profesrul e si el in vacanta.
5.Cum am zis trebuie facut un compromis intre familia ta si dumnealui, are si el un program personal.
6.2 ore este norma.
7.Du-te,nu o sa tipe nimeni la tine daca iti vei da silinta.

| MCRgurl a răspuns:

N-are rost sa te iei de Gretta pentru raspunsurile ei eronate si nefolositoare, pentru ca de obicei da un raspuns la fel de "inteligent" si inainte sa apuci sa raspunzi iti da ignore user.

| anonim_4396 a răspuns (pentru MCRgurl):

Stiu, dar atunci chiar m-a enervat.

| MCRgurl a răspuns (pentru anonim_4396):

Stiu cum e. Odata comentase aiurea la o intreare a unui tip gay parca, nu mai stiu ce intrebase.Si pe mine ma enerveaza oricum mereu felul in care la fiecare intrebare e acolo, gata sa dea un raspuns nefolositor si ignorant, dar atunci chiar ma enervase si nu mai stiu ce i-am zis, dar m-a luat cu "baiate" sau ceva de genul.Iar eu am zis ca sunt fata si mi-a zis ca e problema mea daca nu ma duce capul sa imi aleg un nume de utilizator care sa sugereze daca sunt fata sau baiat.Si mi-a dat ignore.Ce sa ii faci...

Si cand te gandesti ca astia de la TPU nu fac nimic in legatura cu asta.

Da,nici mie nu mi se pare normal.Adica e adevarat ca nu abuzeaza pe nimeni verbal, nu injura...dar deja devine enervant ca la fiecare intrebare sa vezi ca nu face altceva decat sa judece persoana care intreaba si sa se dea atotstiutoare.Serios...

Mai raspunde si la categoria tehnologie unde habar n-are.
Utilizatorul KodrutZ a fost suspendat doar pentru ca obisnuia sa injure, dar dadea raspunsuri bune.

Ma rog...nu mai comentez raspunsurile ei, ca nu are rost.As discuta direct cu ea, ca as avea multe de zis, dar cum ziceam, mi-a dat ignore si nu ii pot zice nimic.Dar totusi e genul de persoana care face TPU o comunitate destul de neplacuta.

Acum mi-a dat si mie ignore.
Cred ca a dat ignore la jumatate de site.

Mda.Ca doar e mai usor sa dai ignore decat sa accepti faptul ca gresesti si altii au dreptate

| Violleta2022 a răspuns:

1. Profesorul iti explica si lucreaza cu tine, ca sa fie sigur ca intelegi, dar iti da si teme acasa, ca sa exersezi, Binenteles ca poate sa si tipe la tine, asa cum o face mama ta, dar stai cuminte ca nu te bate.
2. Mama ta decide daca te duci la profesor sau vine profesorul acasa.
3. Meditatiile se fac atat in weekend cat si in cursul spatamanii, profesorul decide in functie de cum are el timp si cum ai tu orele la scoala.
4. Meditatiile se fac desigur si in timpul vacantelor de Craciun, Paste ssi alte vacante.
5. Profesorul programeaza orele de meditatie, nu tu
6. Stai la meditatie in fucntie de decizia pe care o ia mama ta cu profesorul, depinzand de cat de multa meditatie ai nevoie 1 ora sau poate 2 ori 3.
7. Tipatul la copii, este o metoda simpla ca sa te faca sa inveti, daca de buna voie nu vrei.

| T0T a răspuns:

Trebuie să fii tâmpit să ți se explice de 10 ori și tu tot să nu înțelegi.(asta dacă ți se explică ceva ce nu știi iar atunci trebuie să semnalezi că sunt elemente neștiute) E normal ca un profesor să fie cât mai calm dar crede-mă că fiecare are o limită de răbdare și și-o pierde la un moment dat. Dacă ești tembel și știi că nu înțelegi ce rezolvi cu pregătirea? Dai niște bani în plus. Fugi la sapă sau fă-te umanist, acolo nu ai nevoie de matematică însă eu te voi încuraja și îți voi zice să ai mai multă încredere în tine căci dacă gândești cât de logic poți tu nu prea ai cum să nu înțelegi, măcar în mare vei pricepe și tu. Eu de exemplu mi-aș pierde răbdare în cazul cuiva care are o anume importanță pentru mine că altfel aș vedea copilul ce poate, de ce e în stare și dacă nu e în stare l-aș trimite acasă și nu i-aș lua banii. Să zicem că prima ședință aș face-o gratuită tocmai ca să văd cu cine lucrez. În mod normal nu profesorul vine la tine ci tu te duci la el și tot el stabilește ora. În vacanțe mai rar meditații. Meditațiile țin în general 2 ore.

| untu a răspuns:

Nu este adevarat! daca te straduiesti sa inveti,profesorul iti va explica cat pot de clar exercitiile si vi se va da metode usoare de calcul la matematica ca sa te poti sa intelegi si tu! Profesorul sau profesoara nu va tipa niciodata la un elev, ca inteleg foarte bine cat de greu este tie ( de asta profesorii care au facut liceul si facultatea de pedagogie si psihologie)! Si se straduiesc cat de mult pot pana sa reusesti sa intelegi cat mai bine la matematica! Daca profesorul sta aproape de casa ta, te poti duce pe la dansul, la meditatii! Daca e departe de casa ta, vine dansul acasa la tine! Dar in ceea ce priveste programul de meditatii, asta va stabiliti intre parintii tai, tu si profesorul sa va stabiliti programul de studiu de dupa scoala! Se pot face si meditatii si in zilele libere si de vacante pana vei fi foarte bine pregatita! Se pot face si meditatii particulare cu profesorul pensionar! Multa bafta la meditatii si Doamne-ajuta sa reusesti cu bine!

| anamariarot a răspuns:

Du-te la meditatii, insa cauta-ti un profesor bun. In mod normal nu tipa niciunul la tine, avand in vedere ca nu te duci gratis, insa in cazul in care asta se va intampla, poti intrerupe oricand meditatiile cu acel profesor si sa iti alegi altul. Orarul se stabileste in functie de programul elevului, te intreaba daca este ok in ziua X la ora Y. Poti face si in vacante, insa nu sunt multi profesorii care fac, iar daca fac, nu fac toata vacanta si de obicei stai 2 ore. La meditatii intelegi mult mai bine decat in clasa, mergi linistita

| christall a răspuns:

Nu are de ce sa-ti fie frica. Nu toti profesorii tipa, sunt unii care iti explica frumos si au rabdare cu copii.

| Deliiiia a răspuns:

E ok la meditatii te ajută mult. Tu ii platesti profesorului un serviciu, stai linistita ca atunci cand isi baga banii tai in buzunar nu striga la tine. De obicei tu mergi la profesor, sar iti va spune el exact. Numarul sedintelor si ora va fi stabilita de comun acord(evident ca nu mergi in timpul orelor scolare). Depinde de profesor daca doreste sa faca si in vacanta... De regula se sta o ora sau doua pe sedinta. Mult succes!

| vladionut94 a răspuns:

Eu cred, ca esti o fata extrem de emotiva, si confunzi o persoana obiznuita ca si tine gen un profesor normal cu o viata normala, nu trebuie sa sa te gandesti ca este o inchisoare cu reguli stricte sau cu totul organizat si pus la puct, meditatile la o persoana acasa, sunt relaxante cum o fost in cazu meu, am glumit, am mai povestit si asa invatati mai cu drag decat sa inveti, decat sa fii sobru fara pica umanitate si comuniune dintre cele persoane deci, nu iti face scenari ca ca o sa se intample

| 17Ioana a răspuns:

1. Daca tipa la tine, le spui alor tai si nu mai mergi la meditatii cu acea persoana
2. De regula te duci tu la profesoara, dar se poate si invers. Recomand prima varianta, daca esti la tine acasa, sunt multe lucruri ce-ti pot distrage atentia.
3. In orice zi a saptamanii, sa coincida programul tau si al profesoarei, de preferat ar fi sambata dimineata, sa fi odihnita si sa poti fi capabila sa retii ceea ce-ti explica
4. Da, atata timp cat tu si profesoara respectiva aveti timpul necesar.
5. De regula se stabileste la inceput, in fiecare zi de X ne vedem la ora y, si daca tu te duci sambata la ora 10 si stii ca weekendul viitor pleci la mare cu parintii, ii spui si dansei sa stie cum isi face programul
6. de regula sedintele de meditatii tin 2 ore
7. Nu trebuie sa-ti fie frica, daca te duci cu teama, nu te poti concentra la ceea ce ai de facut la meditatii. Daca dupa o luna nu esti multumita si nu evoluezi, poti sa le spui parintilor sa-ti caute pe altcineva