| TheCubeBoy a întrebat:

Pentru admiterea la liceu trebuie sa obtin nota 5 la ambele examene!(daca nu obtin ma baga la profesionala?)
dau funda!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca obtii si mai putin de 5 te baga la profesionala atata timp cat nu esti corigent la nicio materie. Daca iei peste 5, ai sanse sa intri la un liceu/profil bun dar, daca ai 5 la ambele si nu sunt destule locuri unde vrei sa intri, tot la profesioanala te baga. Sunt niste variante pe care le pui (parca 10-15). Depinde in ce ordine si de mediile tale. Sper ca ai inteles ceva. laughing

6 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

TEORETIC, era vorba că elevii care iau sub 5 la examenele de la Evaluarea Naţională NU vor putea să se înscrie la un liceu - DOAR la Şcoli Profesionale!

Dar, PRACTIC, Ordinul MEN nr. 4432/29.08.2014 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal și profesional de stat pentru anul şcolar 2015-2016 NU face referire la acest aspect - vezi Ordinul la linkul oficial :
http://www.edu.ro/index.php/legaldocs/22040

Deci, practic, se poate ca aceşti elevi să se înscrie şi la liceu :)

Toate cele bune.

| Sn4k3 a răspuns:

Da, 5 la ambele.

| TheWalker11 a răspuns:

Nu,stiu ca asa se zicea, dar nu. Poate de la anul.Stii cum sunt legile astea in Romania! big grin

| Katherine20 a răspuns:

Nu e adevărat.

| TelefonLg a răspuns:

Nu poti sa intri la un liceu tehnic nu neaparat pe profesionala dar dupa ce termini clasa a 9 poti sa te transferi la profesionala.Eu cu media 7 si ceva am intrat la un liceu tehnic pe profil turism si e ok

| Horan_Alexa_2000 a răspuns:

De fapt acum nu se mai tine cont. Poti intra la liceu fara 5 la ambele materii. Dar nu te astepti la un liceu bun in niciun caz.