Buna! Clasa a 7 a este destul de grea, dar sunt sigura ca vei face fata ( mie mi s-a parut destul de grea fata de celalalte deoarece din a 7 a faci si chimia etc. ). La matematica vei avea mai mult de lucrat cu numerele rirationale ( cele cu radical), vei avea rationalizarea unei fractii, adunari, scaderi, inmultiri, impartiri cu nr.irationale, apoi o vei lua de la capat cu numerele reprezentate prin litere ( formule de calcul prescurtat, operatii de tip adunare, scadere etc., metode de descompunere in factori si bineinteles ca la inceput o sa faci recapitulare din fractii. La romana o sa fie ok, ca si pana acum gramatica o sa mai ai in plus de invatat cate ceva. La literatura sunt sigura ca o sa te descurci tu, na acum depinde si de manual, da in general nu e asa de greu. La engleza ( eu de exemplu am facut mai mult recapitulare din ceea ce stiam deoarece profesoara nu prea isi dadea interesul pe aici pe colo am mai invatat si noi un timp in plus, cateva cuvinte noi si cam atat). Avand in vedere ca, chimie nu ai mai facut pana acum la inceput o sa ti se pare putin greu, dar apoi o sa te obisnuiesti, daca inveti cateva lucruri de baza o sa te descurci perfect si o sa te ajurte foarte mult si in clasa a 8 a (la inceput o sa te ia usori gen iti da cateva denumiri de obiecte din domeniul chimic, iti preda niste fenomene fizice si chimice, apoi o sa incepin tu cu reactii chimice si asa mai departe). Fizica o sa lucrezi cu vectori la inceput apoi o sa mai inveti despre cateva legi din domeniul fizici, o sa inveti despre reflexia luminii, mai multe ( nu mai stiu exact sunt mai multe, dar eu trec a 9 a). Istoria o sa fie cat de cat usoara ( asta a fost pentru mine ). O sa inveti despre diferite batali, despre primul si al doilea razboi mondial etc. S per ca te-am ajutat!
Eu tocmai am trecut a8a si pot sa-ti zic ca a fost destul de greu mai ales la matematica, fizica si chimie. Nu ar trebui sa te apuci de acum de invatat, invata pe parcurs. La romana va fi usor, la mine nu au fost multe opere iar in principiu la teze va fi usor. Te pup si bafta in continuare. Funda?
E greut la fizica, chimia si matematica (geometrie) ca la algebra e foarte usor. La restul nu e foarte greu daca inveti. Oricum eu am profesori buni care nu asculta foarte mult si pun 10 infine. Trebuie sa inveti pe parcurs pentru ca daca inveti dinainte nu o sa te prinzi si inveti degeaba. Si la engleza e foarte usor. Mai inveti niste timpuri noi. si alte chestii. Singura materie la care ar trebui sa inveti dinainte sau sa exersezi asa cat de cat sa pronunti mai bine si sa stii sa traduci e engleza, poti invata si dinainte niste timpuri noi ca in clasa sa fii pregatita, in rest pe parcurs. Bafta
Nu trebuie să te îngrijorezi! Dacă ai ajuns până aici, clar îţi este uşor! Vei învăţa câteva lucruri noi care te vor ajuta odată cu trecea timpului. Şi te asigur că nu va fi greu dacă vei învăţa la timp şi nu vei îngrăşa procul în ajuns. Oricum mai ai puţin până la Evaluarea Naţională, aşa că nu pierde vremea şi învaţă!
Multă baftă în acest an!
In clasa a 7-a inveti materie de baza, pe care o vei completa in clasa a 8-a, cand vei da examenul. Pe scurt nu te stresa inca de acum, dar va trebuii sa depui un efort mai substantial in clasa a 7-a, pentru a face fata clasei a 8-a.
Toate cele bune.