Citind ceea ce ai scris imi aduc aminte cu nostalgie cat am plans fiind intr-o situatie similara ca si a ta in primul an cand nu stiam pe ce drum sa o apuc. Si mie imi era rusine sa spun la ce facultate sunt, fiindca se numeste "Asistenta manageriala si secretariat" nume ce devenea subiect de gluma pentru majoritatea cunoscutilor mei "Stii ce face o secretara, nu? ". Aceasta specializare era in cadrul facultatii de Stiinte Administrative si aveam adesea cursuri comune cu A.P. sau Politia Locala. In orice caz, am plans dar am continuat sa merg inainte, nu voiam sa mai astept un an, aveam o ambitie sa termin facultatea. In prezent sunt ultimul an, licenta si nu mai regret pentru ca am inteles cum stau lucrurile. Primii doi ani sunt inutili, ultimul an este cel decisiv. De ce? Pentru ca terminati impreuna dar mergeti separat. In momentul in care te vei prezenta, pe langa facultate si specializare va trebui sa spui si: "Licentiata in..."
Lucrarea de licenta reprezinta cumva domeniul pe care te-ai focusat intreg anul. Probabil ai observat ca ai cursuri din toate ariile specializarii tale. In functie de ceea ce vei alege, iti vei hotari si meseria. De exemplu, eu am ales sa-mi fac licenta pe comunicare, alti colegi de ai mei s-au dus pe politici publice, psihologie sociala...etc. E bine sa te gandesti de pe acum la un profesor care sa te indrume deoarece el te va ajuta cu licenta si iti va sugera niste teme din domeniul lui. Cum eu am ales sa ma indrme profesorul de Comunicare Moderna, acesta mi-a propus teme din aria lui. Sper ca ai inteles. Dupa ce termini licenta, poti face masterul pe finante-banci sau economie, sau alt domeniu asemanator, nu este musai sa fie acelasi domeniu. Daca simti ca intr-adevar aceasta facultate nu te reprezinta, atunci retrage-te. De lucrat poti lucra atat in institutii publice, cat si private, important este sa iti placa.
Succes!
Practic, cu o facultate de administratie-publica poti face exact ceea ce-i spune numele: sa lucrezi in administratia publica.
Intr-adevar, nu este o facultate de dorit indeosebi.
Daca-ti doresti sa faci dreptul, apuca-te acum si invata pentru admitere, te duci in vara, iei admiterea si incepi facultatea de drept. Nu vad de ce trebuie sa renunti la un ideal pentru ca nu ti-a iesit din prima. E o prostie... Si daca nu-ti iese din a doua, dai pana reusesti. Foarte simplu.
Intre timp aganjeaza-te undeva si apuca-te sa inveti pentru drept. La vara intrii la facultatea de drept si lasi job-ul.
Sunt facultati de drept in tara unde se intra si fara examen de admitere din cate stiu (exp. Sibiu).
Gresit! La facultatea de drept din Sibiu se DĂ examen de admitere. Mai documenteaza-te inainte sa vorbesti.
Eu as zice ca dacă crezi ca nu îți place facultatea sa renunți la ea, mai bine nu faci decât sa suferi.Si stai un an acasă poate poți și lucra sa ai și ceva bani și inveti pentru drept dacă asta ți-ai dorit cu adevărat sau o alta facultate mai buna ca medicina etc. Urmeaza-ți visele și vei trai fericita și nu contează ce spune lumea.Tu îți trăiești viata nu ei.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: