Am fost la mate-info intensiv info si n-as sti sa iti raspund la prima intrebare, pentru ca atunci cand am fost eu a 9-a informatica nu era introdusa inca la gimnaziu, era doar TIC-ul. Dar da, ar trebui cel putin sa faca o recapitulare, tu totusi incearca sa repeti ce ai invatat in gimnaziu.
2. Poate am nimerit eu profesori misto, dar cel putin clasa mea nu s-a omorat cu chimia si fizica (si nu am fost la scoala de cartier). Trebuia, da, sa inveti ca sa iei note bune, dar asta e la orice materie. Noi am fost stresati cu matematica, romana si informatica, in niciun caz fizica si chimia, acolo am avut "stres" in proportie undeva de 30% si aveam note ok, nu am luat mai mica de 7-8.
3. Nu stiu daca s-au schimbat regulile pana acum. Daca nu s-au schimbat, atunci da, ai putea sa te muti. Am avut cazuri in clasa mea care s-au mutat in clasa a 9-a sem 2 pe profil uman, la alta scoala. Deci nu e imposibil.
1. Adică ce să se reia? E schimbată mult programa de când am terminat eu gimnaziul. Se urmează programa de clasa a IX-a. Dacă majoritatea colegilor știu informatica de gimnaziu, atunci tu poți pune întrebări, poate o să mai explice profesorul ceva, dar de pa zero nu se ia.
Deci învață de acum.
2. Dacă înveți. Au fost punctele mele forte pe lângă matematica și informatica. A treia era fizica.
Depinde ce înseamnă pentru tine să faci față. Am avut colegi cu 5 pe linie.
3. Sigur. Doar să ai media de admitere mai mare decât ultima de la clasa unde vrei să te transferi și ai nevoie de o medie bunicică pe primul semestru.
4. Spor la învățat!
Multumesc mult pentru raspuns!
1.Nici nu stiam ca s-a bagat informatica in programa de gimnaziu, dar oricum... avand in vedere ca e putin lipsa de profesori de informatica, cel putin de unii capabili, mi s-ar parea destul de normal sa se reia materia la informatica cel putin. Primul semestru din a 9-a mi s-a parut cea mai grea perioada sincer, ma omorase matematica atunci, desi luasem note mari in teze, parca tot nu stiam ceva . hmm, la informatica mi se pare mai mult ca depinde de ce inveti tu pe cont propriu.
2. Maa eu tot liceul n-am avut treaba cu chimia si fizica, la fizica n-am avut nici parte de profesori in gimnaziu si la liceu nici ei prea straluciti, destul de dezinteresati majoritatea, poate si din cauza elevilor. Dar la astea 2 am cam trecut in fiecare an cu 5-6, desi eram paralel cu cele 2, depinde si de ce profesori o sa ai.
3. Daca ai medie ca sa te transferi acolo, mi se pare ca da...nu mai stiu sigur daca la transferul pe sem 2 se tine cont de media de la eva sau cea de pe primul semestru, cel mai bine intreaba profesor pe care l-ai avut in gimnaziu.