Nu stiu ce sa zic. M-am uitat de exemplu la romana si parea mai usor al nostru, ei aveau parti de vorbire si functii sintactice mai grele si o poezie cu o semnificatie mai grea decat a noastra(pana la urma, ar fi culmea sa nu sti ca poezia data la subiectul normal nu semnifica venirea anului nou).
Nu prea inteleg ce e cu acest subiect dat la olimpici, daca tot sunt olimpici ar trebui sa fie mai greu la ei.
In orice caz, sper sa fie cam la fel cum a spus gabriella12.
Examenul dat la olimpici va fi MEREU mai usor decat cel dat la scolile normale...din nefericire :'c
si eu am facut subiectul si am obtinut 9.50 dar acum...trebuie doar sa speram ca vom avea si noi subiecte cat de cat adegvate...intr-adevar subiectele la limba si literatura romana au fost la limita dintre greu si usor dar este irelevant momentan.
RIP elevii de clasele a 8-a.
De ce? Nu e corect daca toti am avea subiecte de acelasi nivel? De ce ar trebui ei sa prinda locuri mai bune la liceu?
Ei sunt olimpici, nu se duc la alte licee decat cele sportive.De aceea ei primesc subiecte usoare pentru ca oricum matematica si romana nu vor conta prea mult la liceu.Ei o sa ai ba numai cantonamente si chestii :p
De obicei sunt extrem de asemănătoare subiectele si se păstrează modelul exercitiilor, doar ca cel care o sa ne fie dat tuturor este cu un grad de dificultate mai înalt decât cel al olimpicilor. Dar nu te speria, nu o sa fie extraordinar de greu oricum.
Totusi, de ce va fi mai greu la noi?
Isvziwbdj întreabă: