| Alexandra9998386 a întrebat:

Bună TPU, se apropie examenul de Bacalaureat, mai sunt 18 zile. Credeți ca-l pot lua daca invat zilnic? La matematica sunt praf.

Răspuns Câştigător
| Miuletz a răspuns:

Da. Depinde si la ce il dai. Eu am fost pe stiinte si am dat romana/mate/anatomie. La romana am invatat cu o noapte inainte si am luat 8.6, la biologie am avut un pdf de 10 pagini lejere le-am invatat in 4 ore si am luat 9, la mate faceam meditatii totusi si semestrul al II-lea cu pandemia n-am mai facut nimic si am luat 8.4. La matematica mai greu, dar nu e imposibil. Concentreaza-te doar sa iei 5-ul. Fa cat mai multe subiecte de bac unde la subiectul II si III faci doar a) si b), nu are rost sa incerci si c)-urile acum. Invata tabelul de integrale, exercitiile sunt foarte asemanatoare si sunt doar cateva tipuri. Eu zic sa gasesti repede un profesor sa faci meditatii de 2 ori pe saptamana 2 saptamani sa te invete cum se fac exercitiile daca poti.

Nu invata in detaliu, vezi tipurile de rezolvari (gen la romana la sub II sunt 3 variante, acolo ai de invatat 5 randuri pentru fiecare. Deci in 10-20 min inveti perfect pentru subiectul II la romana. La III inveti operele cat mai schematic si daca ai timp citesti si rezultatul, iar la I e mai mult de atentie n-ai ce invata acolo), si invata STRICT ce este necesar. In cel mai rau caz daca nu iei poti sa-l dai la toamna si pana atunci daca faci meditatii la mate sigur iei 5. Incearca sa-ti intrebi colegii cum se rezolva anumite exercitii, intra pe reddit pe /robac si pe grupul lor de discord te pot ajuta oamenii si acolo. Daca lucrezi 2-3 ore la mate pe zi sunt sigura ca iei 5. Cauta subiecte rezolvate (de oameni, nu raspunsuri din barem ca nu prea intelegi de unde scot aia unele raspunsuri ca sar peste anumite etape) si vezi teoria dintr-o carte/dintr-un manual de mate daca ai.

Din cate tin minte mereu se dadea ceva legat de determinantul unei matrice (e foarte usor, invata cum se calculeaza pentru matrice de 2 si 3 randuri), o integrala lejera. Invata bine formulele si tabelul de integrale in timp ce faci exercitii.

| celestique a răspuns (pentru Miuletz):

Buna! Si eu dau bac-ul din anatomie, dar ma simt nepregatita (am nevoie de minim 7). Imi poti trimite te rog pdf-ul de 10 pagini pe care l-ai invatat tu? M-ar ajuta enorm.

18 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cred că da. La toamnă.

| Frank51 a răspuns:

În mod normal fără să înveți prea mult, doar cu chestiile de bază, e posibil să iei nota minimă.

| Alexandra9998386 explică (pentru Frank51):

Un 5 am nevoie, la logica si română iau 9 sau 10.

| Feri5 a răspuns (pentru Alexandra9998386):

Păi tu dacă ești la filo, dai la matematică? Nu la istorie? Eu știu că se dă la istorie, nu mate, nu?

| Catrice a răspuns (pentru Feri5):

Poate e la vreun liceu economic ca acolo se da mate.

| Alexandra9998386 explică (pentru Feri5):

Tehnologic

| NLS a răspuns:

Pune mana si invata.
In caz ca doamne fereste nu reusesti din prima, nu te panica, ai sansa peste vara sa inveti si sa iei nota de trecere in toamna.

Cauta pe Youtube canale/profesori care au urcat diferite teme in perioada pandemiei, si au rezolvat teste de anii trecuti.

Niste exemple ar fi Pacurar Cosmin, Roxana Lica, sau Pauza de mate...

| johnnny123 a răspuns:

Si ai aflat abia cu 18 zile inainte ca urmeaza bacul?

Daca s-ar putea invata toata materia de liceu in 18 zile, de ce s-ar studia in decurs de 4 ani?

| Alexandra9998386 explică (pentru johnnny123):

Am avut niște probleme anul acesta.

| ywar a răspuns:

Vreau sa fac o observatie, desi asta nu cred ca poate fi o regula si nici nu exclude invatatul.
Suntem intr-un an al pandemiei, al vesnicelor probleme legate de scoala on-line versus scoala in banci. A fost greu si pentru profesori si pentru elevi.
S-a facut tam-tam -foarte mult- cu scoala on-line. Eu nu cred ca vor da subiecte grele cat sa-i incurce foarte tare pe elevi, pentru ca asta se va pravali in capul guvernatiilor. Proasta organizare cu scoala on-line si harababura din sistem va fi pusa pe seama incompetentei prea iubitilor conducatori.
Asadar. Pregateste-te, dar nu fi prea inspaimantata ca vei primi subiecte foarte grele.
Pe vremea cand eu am dat BAC-ul - acum 1500 de ani- acest examen era serios si se invata. Era examenul maturitatii. Acum este o borna de bifat. Cu putina atentie poti lua 7 cu usuriunta.
Bafta.

| WolfgangKreutzfeldt a răspuns:

Da, sunt șanse dar trebuie sa vezi exact dar exact ce și cum se da la subiectul 1 și oleacă din 2. Ție îți trebuie 5-ul, nu mai mult, nu mai puțin ( în 18 zile nici nu ai ce sa ceri mai mult) trebuie să te pui serios sa vezi subiecte din anii trecuți și sa vezi ce se da la subiectul 1 și primele din sub 2. Altceva nu prea ai ce face. Nu lua în seama faza cu învățatul în 4 ani ca nu se aplică.

| Alexandra9998386 explică (pentru WolfgangKreutzfeldt):

Mulțumesc frumos, imi voi schita materia ce se cere la bac. Asa e, am nevoie doar de 5.

| isemilia a răspuns:

Depinde cat inveti. Dar da, de un 6 ar trebui sa poti, minim 6.

Răspuns utilizator avertizat
| Rihanna20B a răspuns:

Da. Pune-te pe învățat!