| Florennce a întrebat:

Bună TPU
Secretara mi-a greşit diploma de Bac. În loc să scrie că am dat Psihologie, a scris că am dat Geografie. Când am observat eu asta, mi-a spus că următoarea diplomă, cea corectă, o primesc după sesiunea următoare, în care o să-mi apară ca şi cum aş fi dat Psihologia în sesiunea a 2-a.
Dacă aş fi vrut să dau la facultate anul ăsta, nu aş fi putut. Îi spun că dau la anul la facultate la care zice: " ce bine e pentru mine, tot răul spre bine! "
M-a luat într-o altă cameră şi şi-a cerut scuze de la mine. Nu am mai comentat nimic, pentru că eu oricum stau un an acasă ca să mă pregătesc pentru facultatea de Medicină mai bine, dar dacă aş fi vrut să mă înscriu totuşi anul ăsta, ce s-ar fi întâmplat? Mi-a spus că nu ar fi putut să-mi dea nici adeverinţa pentru facultate, deoarece trebuia să aduc diploma de Bac în termen de 15 zile şi aceasta nu ar fi fost gata.
Şi apoi...o să-mi apară şi pe diplomă ca şi cum aş fi "picat" Bac-ul la psiho.
Aş putea face ceva în privinţa asta, sau s-o las aşa cum e? M-am gândit că am fost cam moale pentru că i-am acceptat scuzele şi atât. Dacă aş fi investit un an întreg în meditaţii şi pregătire şi mai intensă "degeaba "?
Ce ar trebui să fac sau să mai zic?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Secretara te-a inselat sau nu cunoaste actul normativ privind actele de studii.
Conform Regulamentului aprobat prin Ordinul MENCS nr. 3844/2016, citez:
"ART.37.(1) În cazul completării greşite din vina unităţii de învăţământ emitente a actului de studii original sau în cazul prezentării actului de studii original deteriorat astfel încât nu mai poate produce efectele pentru care a fost emis, în baza unei cereri scrise a solicitantului, unitatea de învăţământ care a eliberat actul respectiv eliberează un duplicat al acestuia, întocmit pe baza documentelor aflate în arhiva unităţii de învăţământ din care rezultă situaţia şcolară a solicitantului."
Depune aceasta cerere si vei primi duplicatul.

| alessia5158 a răspuns:

Sa NU lasi problema nerezolvata si nici sa nu pune pret pe scuzele secretarei. Tot din cauza unei secretare incompetente ( a gresit diploma de 2 ori!) fiul meu este in pericol ca sa nu poata confirma locul ocupat la facultate--- maine se afiseaza rezultatele, luni trebuie confirmat locul prin depunerea diplomei si el inca nu are diploma!

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu trebuia sa faci urat, era suficient sa ii soliciti ferm diploma corectata: Va rog frumos sa imi spuneti ce trebuie sa fac pentru a primi diploma corecta in cel mai scurt timp. In mod sigur exista solutie legala pentru corectarea imediata care sa iti permita sa te inscrii la facultate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca as fi fost in locul tau, as fi facut urat rau de tot, dar totusi, se fac greseli si la case mai mari. Bine ca nu dai la facultate anul acesta, nu te mai gandi "ce s-ar fi intamplat". Vezi partea buna a situatiei. Asta e. Ce-a fost a fost, important e sa-ti dea diploma corecta pana cand te vei inscrie la facultate.

Apropo. Noua ne-au venit foarte repede diplomele de bacalaureat, dar tin minte ca eram in clasa a 12-a si veneau elevi care terminasera cu un an inainte sa-si ia diplomele, pentru ca nu a fost gata decat peste un an. Si multi erau la facultate, asa ca cred ca ti-ar fi putut da o adeverinta, ceva, sa inlocuiasca diploma daca ar fi fost neaparat nevoie.

| Florennce explică (pentru anonim_4396):

Tocmai de asta m-am gândit şi eu să nu fac aşa...dar na.