| cFlorin a întrebat:

Buna TPU... spuneti-mi si mie un mod mai usor de a retine lectiile la scoala.Eu trebuie sa citesc de 4-5 ori 2-3 propozitii si apoi incep incet incet sa le retin. spuneti-mi un mod mai simplu.sau un mod mai diferit de a invata si de a retine usor! Funda!+ voturi

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu chiar un mod mai simplu decat cititul si intelesul lectiei in sine!
Incearca sa nu tocesti si sa te concentrezi pe ce citesti! Citeste de cate ori e nevoie pana o intelegi!
Unii invata mai repede, daca isi fac diverse scheme sau "coloreaza" lectia!
Cheia e concentrarea si sa retii ce consideri tu esential!

4 răspunsuri:
| catalinalina a răspuns:

Eu de ex cand invat tin ceva in gura sau imi iau niste sticksuri si rontai si retin mai bine... sper sa mearga si la tinewinking

| fulgerul a răspuns:

In primul rand,aloci un timp de studiu,in functie de capacitatea ta de asimilare,invata sa faci conspecte,prescurtari pe care tu le stii,ex,epitet,scrii ep.,nu te apuci niciodata sa inveti lectia actuala pana nu recitesti toate conspectele din urma! Orice din preajma, te deruteaza! Elimina net-ul si orice e de mancare, implica-te in asimilarea notiunilor.Ideea este sa reusesti sa faci conspecte.Asta inseamna ca dintr-o lectie de 4 pagini, tu reuseseti sa condensezi, intr-o singura pagina.Bafta!

| Simina1619 a răspuns:

Incerci sa inlocuiesti cuvintele grele cu cuvinte care iti vin pe moment ex: inlocuim (in locuim, noi locuim ) chesti amuzante...Mai le poti canta (fa o melodie enervanta care iti ramane in cap)...Prima varianta e buna la limbi stranine! Succes!

| baubau11 a răspuns:

Deci:le scrii in palma... astepti cateva minute(in acele momente incerci sa le mai inveti dupa palma, apoi le stergi si gata, leai retinut!(cel putin asa fac eu.E o metoda buna pentru mine).