Maria, antracitul (ca si huila) este un carbune de pamant. El lasa o dara neagra pe o placa de portelan poros, spre deosebire de carbunii bruni care lasa o dara cafenie.
Compozitia chimica procentuala elementara a antracitului uscat, fara cenusa este: carbon C 95%; hidrogen H 2-3%; oxigen O 2-3%.
Asadar, daca ai de rezolvat probleme in care apare denumirea de antracit, cred ca poti sa-l consideri carbon.
Servus @maria_1157!
În tehnică, compoziția cărbunilor se exprimă parțial în elemente chimice, carbon (C), hidrogen (H), azot (N), oxigen (O) și sulf (S), parțial în substanțe ca masa minerală (A - de:Asche, en:as) și umiditatea (W - de:Wasser, en:water).
La antracit procentul de carbon ajunge la 90 - 96 %.
http://ro.wikipedia.org/wiki/C%C4%83rbune
Multumesc! Aceasta valoare de 95 % C era trecuta in problema; dar jos; si nu o observasem. Va multumesc oricum.
Buna..ai pus intrebarea asta din problema 11 pagina 21 manualul de chimie? Si eu am aceasta tema si chiar nu stiu sa o rezolv.A facut-o cineva? Daca da scrieti-mi macar putin din rezolvare.Nu m-as supara sa fie toata
Va rog mult...de tot chiar imi trebuie pana maine!
Va rog muult de tot! imi trebuie pana maine! voi raspunde pe nota si deja media mea imi e cam frica cum va aarata la final de semestru va roog
Danielaaa22 întreabă: