Citeva dintre ele sunt misto. Cubismul, dadaismul, suprarealismul, simbolismul. Printre restul, majoritatea sunt de umplutura. Iti faci un tabel frumos cu elemente-cheie din fiecare, citiva autori, si cam aia e. Uite aici un exemplu fix pe tematica bacului, eu ma gindeam la ceva mai amplu, ca si cultura generala aplicata in bac. Pina la urma bac-ul nu e despre cultura generala/creativitate, ci despre maimutareala...https://www.academia.edu/30173091/Tabel_bac
Multumesc!
Cum spuneam, am o profa total dezinteresata, nu preda la clasa, si trebuie sa fac totul singura, si de aceea va intrebam si pe voi, ca sa aud si alte pareri despre materie. Nu îi pot cere profei de romana nici macar un sfat, deoarece intelege gresit ai spune ca o jignim, deoarece considera ca e ca si cum am spune "nu stii sa predai".
Mdah, modelul tipic de bugetar. Ati incercat sa vorbiti cu directorul? Sau chiar la inspectorat! Nu de alta, dar o clasa de elevi care chiar vrea sa invete ceva poate scapa de un profesor care ii tine pe loc cu putin interes. Ca idee, noi am scapat de o profesoara de informatica in stilul asta. A venit directorul sa asiste la ora, m-a scos aia pe mine avand impresia ca o sa ma faca de cacao, si in schimb am umilit-o eu cum nu cred ca o sa mai aiba vreodata parte in viata ei, era si directorul pe sub banca de ris. (Ma intrebase o chestie, i-am raspuns, a ramas masca, dupa care i-am zis ca nu ar fi trebuit sa ii raspund, deoarece m-a intrebat din manual de la capitolul x sectiunea y, ceeaa ce inca nu ne predase, doar ca eu din intimplare stiam manualul mai bine ca ea)
Asa este, exista multe asemenea exemple de profesori.
Am vorbit cu diriginta, insa tot ce a facut a fost sa ne spuna noua sa o sfatuim pe profa sa isi schimbe modelul de predare. Profa de romana este in scoala de 27 de ani, de tot atat timp preda la fel de rau, nu isi da silinta la nici macar o clasa. Eu am incercat sa fac ceva, dar elevii din clasa in care sunt eu au spus ca le convine cu profa asta, deoarece le da note mari, daca stii de 8, iti da 9 sau 10, dar asta numai la copiii celor pe care îi cunoaste. Au spus ca ei oricum, pentru bac, vor face meditatii. Dar noi, cei care nu ne permitem sa dem 100 de lei pe ora de meditatii cu un profesor bun, invatam singuri.
Tipic romanesc. Imi pare rau pentru tine. Pe de alta parte, sfatul meu calduros - si util, as zice eu - e ca in loc sa pierzi inutil sute de ore studiind chestii de care nu vei avea nevoie vreodata pentru bac, sa te apuci de o limba nordica sau germana, ca sa nu zic programare sau design. Companiile serioase de pe la noi angajeaza inclusiv absolventi de liceu doar pe baza aptitudinilor si a POTENTIALULUI. Orice patron/manager care are habar pe ce lume traieste e constient ca in Romania diplomele de bac/facultate sunt in cel putin 3 cazuri din 4 la fel de valoroase ca hirtia igienica. Aia folosita, nu aia din magazin!
Asa este. Am multe cunostine care au facut o facultate pentru nimic, intrucat nu au loc de munca in domeniul pregatirii lor.
Învață doar operele care sunt în programa, iar la curente sa știi cum sa demonstrezi ca un text aparține curentului respectiv (asta pentru subiectul 2) ☆Altceva nu îți cade ...la școală vei face mare parte din ele, dar nu îți cad cu siguranță, adică le înveți degeaba...dar dacă vrei sa fii sigur poți sa le înveți, e fix alegerea ta
Asta e problema, ca am o profa care nu preda absolut deloc. Trebuie sa fac singura toate aceste lucruri.
Sjhxjcks întreabă: