| Aldutssss31 a întrebat:

Buna TPU.Sunt clasa a 12-a, nu sunt la un liceu foarte bun deci profesorii nu sunt chiar asa de stricti in legatura cu absențele.Sunt însărcinată în aproape 15 săptămâni adica 3 luni si ceva.In semestrul următor voi merge cam până în februarie la sfarsit, adica până pe la 7 luni. Urmeaza sa vorbesc cu diriginta despre asta la sfârșitul semestrului.Credeti ca ar accepta să-mi motiveze atatea absente, daca reușesc să iau note până atunci pentru următorul semestru? Am câțiva colegi care muncesc din clasa a 10 a si au destule absente(cam 12 pe saptamana)iar diriginta i-a înțeles.As vrea sa raspunda cine se pricepe.Multumesc!

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Absentele nu se pot motiva daca nu exista un certificat medical pe perioada respectiva.
Din pacate, iti vor atarna greu la inchiderea anului scolar.
Vorbeste cu diriginta ta sau directorul scolii si vezi ce-i de facut.
Sfatul meu este sa renunti la cursurile de zi si sa te transferi la seral, unde nimeni nu se va mai lega ca esti gravida si poti sa termini liceul (13 ani la seral) si apoi sa dai BAC-ul.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ca să absolvi un semestru de școală ai nevoie de note în catalog la toate materiile și să dai teze. Dta după luna a 7-a nu vei lipsi doar câteva ore pe săptămână ci luni întregi. Nu se poate ca aceste absențe ale dtale să nu fie notificate în catalog. Astfel cu atâtea absențe în catalog, care nu sunt doar câteva ore pe săptămână, care pot fi motivate de către dirigintă, dta nu poți fi absolvi semestrul 2 al acestei clase. Soluția este să întrerupi studiile și să reiei clasa în toamna viitoare.

| Andreeush a răspuns:

Îți trebuie scutire pentru a motiva absențele.