| xXandraXx18290 a întrebat:

Sunt clasa a 6-a si am o problema.
In ultimul timp sunt foarte stresata, nu mai am chef de nimic desi eu am o viata destul de buna. Am o casa mare, am niste parinti iubitori, am un frate si un catel, dar nu prea ies afara (adica nu prea ma intalnesc cu prietenele mele, nu prea mai ies in parc etc) si prefer activitatile in casa. Am note destul de bune la scoala si invat mult, desi mi se mai intampla cateodata sa mai iau un 6, 7 sau 8 (dar majoritatea notelor mele sunt 9 sau 10). Cand iau note mici parintii mei ma cearta, nu ma pedepsesc, nu ma bat, dar ma cearta destul de rau (depinde cat de rea este nota). Totusi nu stiu ce se intampla; inainte ma bucuram foarte mult, zambeam mult si eram foarte fericita si deloc stresata, ma bucuram de orice! Dar acum nu mai imi vine nici sa zambesc si nu mai am chef sa mananc nimic sau sa fac nimic. Nu mai am chef de viata!
Va rog mult de tot ajutati-ma, dar nu imi recomandati sa merg la psiholog sau alte chestii de genul asta. DAU FUNDA!

Răspuns Câştigător
| Nitunitu a răspuns:

Am vazut postarea ta, dar nu inteleg partea cu "Nu mai am chef de viata!".

Ai spus ca ai o casa mare, parinti iubitori, un frate si un catel.

Din cate vad nu ai stres din cauza banilor, adica parintii tai nu sunt asa de nervosi incat sa rabufneasca si sa se descarce pe tine.

Eu cred ca te-ai plictisit. Ca ai nevoie de socializare cu prietenele tale si prietenii tai de la scoala. Incearca sa vezi daca te atrage vreun sport sau pictura. Poate asa o sa iti gasesti echilibrul.

3 răspunsuri:
| xXandraXx18290 explică:

Am uitat sa mentionez ca eu de obicei incerc sa ascund asta si sa par recunoscatoare pentru tot si fericita ca sa nu se ingrijoreze ceilalti pentru mine si incerc sa le fac tuturor pe plac. Sa nu credeti gresit, nu sunt genul acela de fata care nu spune niciodata "NU" si nu refuza niciodata nimic, adica daca ceva chiar nu imi convine incerc sa vorbesc cu cineva dar nu ma ajuta aproape niciodata si nu stiu ce sa fac...

| many404 a răspuns:

Eu zic ca ii din cauza parintilor pun presiune pe tine sa inveti, dar nu te limita numai la invat, iesi cat mai des, gandeste mai liber, nu trebuie sa satisfaci pe nimeni, intrebarea ii tu esti multumita de ce faci?

| corolav a răspuns:

De ce crezi că aici, printre utilizatorii TPU, ai putea găsi cei mai buni sfătuitori și, pe de altă parte, refuzi să contactezi un psiholog?
Atenție! Am zis psiholog și nu psihiatru.
Este un om educat și instruit tocmai pentru da consultații unor persoane, de genul tău, care se află la un moment de cumpănă al vieții lor.