Si eu am fost la stiinte sociale.
1.Nici o materie nu-ti va da batai de cap. Profilul asta nu este serios, nu ti-l recomand. Cei de la mate info fac o ora de istorie pe saptamana dar o fac mai serios Daca-ti place chimia, si zici ca esti ok cu matematica, du-te la Stiintele Naturii, acolo conteaza chimia, biologia, matematica, si ceva mai putin fizica. Si matematica este mai usoara din clasa a XI-a, faci mai putin ca cei de la mate-info, cat timp cei de la stiinte sociale din a xi-a nu mai fac mate.
2. La stiinte sociale faci 3 ore de engleza, si 2 de franceza, depinde de profesor cum le faci. Daca nu-ti place engleza, du-te la filologie intensiv germana sau ceva. nu te duce la filologie simplu, nu este prea de viitor, un bilingv e mai ok.
3. Poti da la orice facultate, conteaza examenul. Daca mergi la filologie bilingv, poti sa dai la facultate de limbi, poti da si la drept... Nu stiu daca poti merge pe medicina cu acest profil, din a XIa nu mai faci bio, chimie si iti va fi greu la examen.
4. La stiinte sociale da, se toceste mult. Efectiv toti elevii de acolo vor doar sa ia note mari, nu le pasa daca au inteles lectia, invata pe de rost exercitii intregi, argumentari, comentarii la romana etc... E mai bine un profil tehnologic, acolo faci mate macar .
5. Da, imi pare. Pentru ca toata ziua ma mut dintr-o sala in alta. Imi place cand vine ora de fizica, chimie, mate, bio dar colegii fac tot posibilul ca profesorul sa nu-si poata tine ora cum trebuie, cum se suna toti ies in fuga din clasa... deci. da
Mersi de raspuns!
Imi place engleza enorm de mult, doar ca daca erai mai atent la punctul 2 si putin la introducere, iti dadeai seama ca la franceza faceam referire, doar ca am gresit si eu. Eu am asa o inclinatie spre romana.Nu stiu ce sa fac pe mai departe :/ Am mai pus intrebarea asta ieri, si mi s-au dat raspunsuri descurajatoare.Eu la filo nu vreau sa merg, fiindca se face prea multa latina-engleza-romana, si-as vrea cat de cat sa se faca si materii de la real. Acum m-ati bulversat si mai tare decat eram. Dar la liceu economic, cum e?
Poate vezi raspunsul. La economic faci materii precum fizica, chimia, matematica. Faci si ceva biologie, din cate stiu intr-a 11a nu mai faci bio, dar intr-a 12a faci iar De acolo poti merge la medicina daca iei cateva ore, dar nu medicina generala. Dezavantajul la un liceu economic sunt elevii de acolo... foarte slabi. In fine, poate gasesti un liceu mai ok cu profil economic. Si la alte profile faci engleza, sa nu crezi ca stiintele sociale te pregateste mai special la engleza, acolo sunt 3 ore puse ca sa echivaleze cele 2 ore de la mate-info. Pentru ca cei de la mate-info sunt interesati de engleza, trebuie sa o stie. Cei de la stiinte sociale nu prea sunt interesati de engleza(colegii din clasa mea invatau pe de rost tot pentru a lua 10 la test), dar cu 3 ore se pot ridica la nivelul lor.
Iti fac o ierarhie a profilelor:
1.Mate-info(bilingv, intensiv info)
2.Stiintele naturii ( bilingv, normal )
3.Profile tehnologice
4.Filologie bilingv ( desi nu iti place latina... mda stiu ca da batai de cap si acolo dai teza la latina, nici mie nu-mi place )
5.Stiinte sociale.
Si da, nu a fost inclinatia mea spre acest profil, dar din cate am observat, la liceul unde sunt eu nu prea vine nimeni pentru a invata ceva, toti vin doar ca sa termine si ei un liceu. Profesorii sunt foarte, mult prea indulgenti, nu se lasa corigenti, decat pe un semestru. Profilul stiinte sociale, e ca si cum reiei gimnaziul...