Buna!
In primul rand vreau sa te felicit pentru media mare de pana acum si sper sa o mentii asa si la examene.Eu sunt din Iasi si invat la C. Negruzzi, poate stii unde e.E in Copou, putin mai sus de Clinica CFR si ceva mai jos de universitatea Cuza.Am fost aici din clasa intai si stiu ca nu sunt aici ca sa te conving sa vii la liceul asta, dar pot doar sa-ti povestesc cate ceva si, eventual, sa ti-l recomand in cazul in care vrei sa inveti carte si, in acelasi timp, sa stii sa te si distrezi.
Pentru a 9a, anul asta au fost 2 clase de mate info, 2 de mate info intensiv engleza si una de filologie intensiv engleza, la care sunt si eu.Ma gandesc ca anul viitor va fi aceeasi structura la nivel liceal.Negruzzi e un colegiu...cu o istorie de 116 ani, cu profesori competenti si elevi foarte echilibrati si nu in ultimul rand cu un spirit negruzzist care se reflecta in personalitatea noilor veniti aproape instantaneu, pentru ca, desi concureaza impotriva binecunoscutelor colegii "National" si "Emil Racovita", exista cateva lucruri nespuse, precum activitatile extracurriculare in numar foarte mare, ce permit dezvoltarea laturii artistice si intelegerea propriilor dorinte.Nu se face numai carte, asta iti spun din proprie experienta.Prea putin se invata "tocit", mai mult bazandu-se pe logica informatiilor si pe intelegerea treptata a acestora.De exemplu, prietenii pe care mi i-am facut de la National simt diferenta pentru ca acolo e mai multa severitate si nu atat libertate. Daca ai media 9, 75 si o mentii cam tot asa si dupa examene, ai sanse foarte mari sa intri aici, pentru ca ultima medie de anul asta a fost 9, 39 la mate-info si 9, 23 la filologie.
Nu stiu daca vei primi multe alte raspunsuri, ca nu prea am intalnit ieseni pe aici, pe TPU, din pacate, dar daca vrei sa imi mai pui vreo intrebare despre liceul meu ca sa te ajut cu ceva, fii liber s-o faci, poate printr-un mesaj privat.
Succes mult in alegere!
Este o medie destul de buna, dar conteaza si nota finala. La liceu este greu la inceput pana te acomodezi, profesorii nu sunt chiar asa cum iti doresti, dar cu timpul totul va fi mai usor.Am trecut prin asta si acum sa stii ca nu e rau deloc sa iei un 5 Bafta!
BraiRotSkibidi întreabă: