| AlexAL275 a întrebat:

Sunt în clasa a IX-a și sunt la științe sociale. Am o nouă materie la care mi-e foarte greu să înțeleg ceva si de aceea nu ma omor cu învățatul la ea. Este vorba despre logică. Ce sfaturi îmi dați?

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ca ai putea incerca sa intelegi, ca "logica" iti este extrem de folositoare pe viitor, sa poti gandii si lua decizii in viata

| AlexAL275 explică (pentru Violleta2022):

AnaMaria50 : Mie îmi place de dumneavoastră pentru că îmi săriți mereu în ajutor, la fiecare întrebare de-a mea găsesc un răspuns de-al dumneavoastră foarte bun. Problema este că m-am obișnuit cu un stil de viață sedentar și că nu pot dezobișnuii. Am 15 ani, sunt foarte leneș, uituc (din cauză că mă culcam târziu în generală), izolat(nu prea am prieteni), pesimist, prefăcut (încerc prin orice mijloace sa-i impresionez pe alții ), delăsător, enervant, zgârcit, sălbatic (aici mă refer la faptul că nu îmi place să mă controleze nimeni sau să-mi spună ce să fac ) și cam zăpăcit. Ceea ce nu înțeleg eu este de ce nu ma pot schimba, oare nu îmi doresc cu adevărat? Parcă la mine au venit toate defectele omului. Cel mai rău lucru este că conștiința nu mă lasă în pace, am mereu remușcări. De câte ori zic că o să mă schimb, să devin mai bun sfârșesc ca după a doua zi să renunț. Am multe probleme, grea mai este viața de adolescent crying. Când eram mic nu aveam astfel de probleme, dar m-am schimbat și parcă am devenit din ce în ce mai rău. Încă visez la vremea când mă voi schimba și voi deveni un om mai bun, dar o să rămân numai cu visele. Eu sunt o fire mai timidă, dar aș vrea să devin un om mai curajos, să încerc să fiu eu și nu să vreau să fiu ca x sau ca y. Tot încerc să fiu în centrul atenției, să mă schimb, să devin un om mai bun, să scap de lene, să fiu mai sociabil dar din pacate nu prea îmi iese poate pentru că nu încerc îndeajuns de mult sau poate că nu pot. Dumneavoastră ce sfaturi îmi dați?

| Violleta2022 a răspuns (pentru AlexAL275):

Este timpul sa lasi lenea si sa faci ceva pentru tine si viitorul tau. Doar nu vrei sa ajungi un tanar obez si limitat la cap, nu?
Esti la varsta cand poti si trebuie sa schimbi asta, ca sa ai sanse maxime in viata, sa realizezi tot ce-si doerste orice tanar.
Constiinta ti-o faci singur si ti-o schimbi in functie de ambitie si determinare.
In primul rand, lasa naibii telefonul si computerul, ca astea sunt cele care te tin in casa, legat de scaun si de lumea virtuala.
Iesi afara, fa sport, intalneste-te cu prietenii si fa-ti o prietena.
Traieste viata reala si lasa lenea, plafonarea si prostia in care te scufunzi acum, ca nu-ti nimic bun in viitor.

| Catrice a răspuns:

Nu învăța. Mai sunt ca tine care nu o înțeleg.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Şi eu am avut probleme cu logica, mi s-a părut foarte dificilă, greu de reținut lecțiile. Sfatul meu este să-i spui profesorului că nu înțelegi, să-şi facă timp să-ți explice ce şi unde nu ai înțeles, ieşi la tablă mai des. La logică testele se dau în mare parte din adevărat sau fals, de încercuit litera corectă, să duci linia de la o coloană la alta şi chestii de genul, care par uşor de rezolvat, dar bineînțeles n-au logică de fapt. Eu am fost la tehnologic, n-am idee acum cât timp vei face tu logică, eu am avut norocul şi am scăpat repede de ea.