Nu cred ca e problema, sau daca apare vreuna poti duce dovada imprumutului, dar slabe sanse sa intrebe cineva. Sa-mi zici cum e cu programul, te rog, si unde te duci
Am fost la agentia Student Travel si am spus ca doresc sa ma inscriu in program. (am mers cu doua prietene, si ele s-au dus mai devreme cu cateva zile) si am intrebat daca pot sa merg cu ele. Puteam, pentru ca ele inca nu si-au ales locul de munca. Deci am zis ca vreau sa merg impreuna cu ele si mi-a dat cateva foi de completat, apoi un scurt interviu si dupa am ales cu fetele in ce loc mergem. Sunt o gramada de variante, noi am ales housekeeper la un hotel de pe o plaja mai in jos de New Jersey. Ne-am inscris si ne-a anuntat ca o sa avem inteviu cu angajatorul care e saptamana viitoare.
Se percep niste taxe la inceput, de inscriere in program 200$(cred ca era 150$ daca mergeam in toamna) pe care o achiti cu raiffeisen bank, dar trebuie in dolari nu lei. Dupa ce achiti taxa asta o sa iti dea contractul cu care mergi la BRD pentru imrpumut, aici ai nevoie de un girant(un prieten sau ruda care sa fi lucrat 1 an cel putin). Apoi inainte de interviul cu angajtorul platesti 100$.
Restul taxelor...pentru viza 160$ la ambasada, pentru restul programului 800$ si ceva, biletul de avion aproximativ 1000$ alte taxe, si bani de buzunar. Cam 2500-2700$ in total, pe care o sa-i imprumut de la banca.