Te sfătuiesc să mergi pe bio-chimie.„Al doilea liceu este Emanuil Gojdu, cunoscut ca fiind cel mai exigent liceu de stiinte reale din partea de NV a Romaniei." ) Nu te speria.De cele mai multe ori, exigența aceasta nu există. Asta se spune și despre liceul meu, dar nu e deloc așa.Ni se cere să învățăm,asta-i tot.(Ce-i drept,noi facem toate orele,chiar dacă a doua zi luăm vacanță etc. și trebuie să purtăm uniforma, dar astea sunt lucruri fără importanță)
Poți uita tot ce-ai învățat în gimnaziu (asta după testele inițiale).La liceu înveți alte lucruri. Dacă mergi la celălalt liceu te vei obișnui cu notele obținute ușor etc. Dacă vrei să-ți fie ușor, mergi acolo. Dacă vrei ca liceul să însemne ceva mai mult decât „amintiri", încearcă să te autodepășești, mergând pe bio-chimie.Nu cred că știi ce facultate vrei să faci, așa că ar trebui să îți dai posibilitatea de a alege orice în viitor.Cei care vor alege „Emanuil Gojdu" vor fi cei dornici să învețe, nu cei care vor doar să obțină un loc de muncă. Oameni interesanți poți găsi oriunde, așa că decizia își aparține.
Nu lua în seamă sfaturile noastre.Alege ceea ce ți se potrivește.Noi venim cu niște argumente, pe care tu nu le poți înțelege acum.Noi ne bazăm pe experiența proprie, deci suntem subiectivi.Noi nu putem ști ce ți se potrivește ție.De exemplu:dacă tu ești o persoană visătoare, dacă îți place să citești, să meditezi, iar matematica este un rău necesar pentru tine, atunci tot ceea ce ți-am spus eu este greșit. Oricum ar fi, peste vreo 5-6 luni, vei ști dacă ai luat decizia corectă. ^ ^
Bună!
NU te poţi înscrie la "Filologie-Bilingv" decât dacă ai susţinut & promovat ( în luna Mai 2015 ) probele de "bilingv!
NU ai precizat NIMIC despre acest aspect...
Oricum, îţi recomand Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu" Oradea deoarece este pe locul 1 în "Topul liceelor 2014", iar Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" este pe locul 8 în acelaşi Top - vezi Topul de la linkul :
http://www.admitereliceu.ro/....../top-licee
Deci, Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu" Oradea este mai BUN :)
Toate cele bune!
Curiosul999 întreabă: