Profilul la care te duci nu conteaza. Poti sa urmezi orice facultate vrei, fie ca ai terminat profil teoretic, tehnic sau vocational.
Recomand Stiinte Sociale (dai teza la romana, istorie/geografie si stiinte socio-umane) sau Filologie (dai teza la romana, istorie/geografie silatina). Se poate da teza si pe limba straina daca esti pe bilingv sau intensiv.
Eu am terminat liceul recent si daca stiam ca dau bacul la Istorie nu ma mai duceam la profil uman Credeam ca am de ales dintre istorie si geografie. Am urat dintotdeauna istoria. Prea multa informatie despre oameni care nu mai exista. Am trecut peste aceasta scarba cu ajutorul unei profesoare foarte de gasca. Sa stii ca la istorie nu trebuie sa inveti cuvant cu cuvant, poti face chiar tu o poveste si sa te exprimi cu cuvintele tale. Chimia din gimnaziu este anorganica, cea din liceu este organica si e mai complicata din punctul meu de vedere.
La profil real pe langa bio mate chimie o sa faci si informatica din aceea cu argoritmi, deci daca nu iti place nu te duce Simplu.
Poti sa te duci si la vocational (arte, muzica, invatator- educatoare, etc) acolo nu faci cine stie ce iar bacul e usor. La facultate nu o sa te intrebe nimeni la ce profil ai fost.
Profil stiinte sociale intensiv franceza. Daca spui ca te descurci ceva-ceva la franceza ti-l recomand cu incredere. Adica faci 4 ore de franceza pe saptamana si matematica doar 2 ani. Mi se pare super ok.
Bacul se da la romana, istorie(care este foarte usor, nu trebuie sa tocesti cine stie ce, iti va da chiar sa extragi din text), geografie care este la fel de usor, o limba moderna(franceza sau engleza) si de ales 1 din psiho,logica, economie, filosofie.
Pe filologie se pune mai mult accent pe romana si istorie, dar nu se face mate, bio, chimie, fizica, informatica.
Sincer sa fiu dintre filo si si iti recomand stiinte sociale deoarece este un profil mai relaxant.
La stiinte sociale normale pe saptamana faci:4 ore romana, 2 ore matematica, 2 ore fizica, 3 ore limba straina 1, 2 ore limba straina 2, 2 ore materie socio-umana, 1 ora latina, 2 ore istorie, 2 ore geografie, 1 ora biologie, 1 ora chimie, 1 ora religie/desen/sport/muzica.
Du te pe turism si alimentatie vei face m2 la mate si e usor si in rest e super frumos si iesi si cu meserie
Sport. Ai timp să te antrenezi.
Loga literatura.
La ghid turistic se face engleză dar ai timp să o perfecţionezi tradu piese. Dar nu hip hop. Orice altceva. Şi dacă traduci 10. piese pw zi. Un caiet studenţesc îţi garantez că ştii engleză in 27 zile. Tradu pe google fiecare cuvânt în parte şi asculta-l. E prea uşor pe turism. Şi după a9a Poti fi la seral şi înveţi acasă pentru Bac.