| BluishAngel a întrebat:

Buna TPU.Vin in clasa a 9-a anul asta la profilul mate-info engleza intensiv.Am o intrebare.E grea informatica? Ce vom face si cam cate ore o sa am pe saptamana (pentru cei care au fost la acest profil si stiu)? Dau funda.happy

Răspuns Câştigător
| PunkyA a răspuns:

Buna! Eu nu sunt la mate-info, dar stiu de la fratele meu( el este clasa a 11a la mate info intensiv informatica) ca in clasa a 9a se lucreaza in C++. La informatica inveti sa programezi si ai mult de invatat.
Daca ai facut informatica in generala probabil ca ati lucrat in Microsoft... Si de asemenea informatica din generala= TIC in liceu. TIC se face la toate profilele( 2 ore pe saptaman) pentru ca la Bac se dau competente digitale.
Succes in noul an scolar!

3 răspunsuri:
| georgygeorgy1 a răspuns:

Buna! Si eu trec tot a IX-a doar ca la un profil normal, nu e intensiv...din cate mi-au spus prietenii nu este atat de grea informatica daca inveti...si mie imi este putin teama, insa sper ca ma voi descurca.SUCCES!

| PunkyA a răspuns:

Adica o sa ai si TIC si informatica( sunt materii diferite).

| ALSI a răspuns:

Buna! Eu sunt la mate-info intensiv info. Informatica nu e grea, dar trebuie sa fii atent si activ la ore. De exemplu, in prima ora de aplicatii am invatat sa fac un program care, prin introducerea a doua valori (lungimea si latimea in cazul unui dreptunghi), sa imi afiseze aria unui dreptunghi. Totul se invata pas cu pas. Azi o problema usoara, maine un pic mai complicata. Va trebui sa inveti algoritmi. Atentie: algoritmii se invata logic! De exemplu, vei putea construi un program prin care sa afli un numar prim dintr-un sir, sa ordonezi numere crescator sau descrescator, etc. Pentru profilul mate-info fara intensiv info se fac 4 ore (adica 2 ore de info - una pentru teorie si una pentru aplicatii la ce ai invatat - si 2 de tic), iar la cel intensiv info se fac 6 ore (4 de info si 2 de tic).