| CristinaBianca a întrebat:

Vreau raspuns doar de la o persoana care stie 100% ce vorbeste!
Deci eu am 18 ani si am 9 clase, vreau sa imi continui liceul doar ca nu stiu unde m-ar primii la seral sau fara fregventa.
Fundita!

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Să înţeleg că ai întrerupt şcoala ( ai "renunţat" ) când să treci în clasa a 10-a?

"Art. 206. - (1) Obligaţia de a frecventa învăţământul obligatoriu la forma cu frecvenţă încetează la vârsta de 18 ani.
Persoanele care nu şi-au finalizat învăţământul obligatoriu până la această vârstă şi care au depăşit cu mai mult de 3 ani vârsta clasei îşi pot continua studiile, la cerere, la forma de învăţământ cu frecvenţă redusă." - SURSA = R.O.F.U.I.P. aprobat prin Ordinul MEN nr. 5115/15.12.2014 de la linkul :
http://www.isjmm.ro/......rofuip.pdf

Deci, NU se poate să-ţi continui studiile decât la frecvenţă redusă sau la seral :(
Pentru a afla ce licee au clase de seral & frecvenţă redusă, trebuie să mergi la I.S.J. şi să întrebi...

Toate cele bune!

2 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Majoritatea colegiilor liceale din orase au organizate forma de invatamant " serala" si/sau forma invatamant "cu frecventa redusa"(nu exista forma "fara frecventa" in invatamantul preuniversitar!). Cauta si alege cat mai rapid --- cursurile scolare au inceput deja! Pentru inscriere, ai nevoie de foaia matricola de la scoala la care ai absolvit cele 9 clase.

p.s. Intreaba la secretariatul scolii absolvite daca au clase serale sau clase cu frecventa redusa!

| AvalohAlyn a răspuns:

Suna la inspectoratul judetean al judetului tau si intrebi simplu ce licee au organizate clase cu seral si cu frecventa redusa.Ei stiu sigur.In fiecare oras sunt vreo 4-5 licee care au seral si frecventa redusa deci e foarte posibil sa reusesti sa te inscrii. daca vrei si duci toate actele necesare.Acum numai sa te duci la cursuri..Asta conteaza.happy Succes