anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vreau sa invat pe cineva mai mic impartirea si inmultirea... eu o stiu dar nu stiu cum sa-i explic ca nu intelege. Dati-mi si mie niste exemple si explicate bine!

2 răspunsuri:
| Claudiu120719 a răspuns:

Nu ai specificat varsta acelui ''mic'', daca zici ca ai incercat deja sa ii explici si nu intelege nu il mai forta, o sa invete el odata si odata la scoala si atunci sunt sigur ca va intelege perfect.

| nescafe720 a răspuns:

Nu ai incercat cu jetoane de diferite culori? Adica faci zece cercuri albe, zece rosii, zece albastre, zece maro etc (sa fie zece cercuri de zece culori diferite). Ii spui ca prima cifra e numarul de cercuri pe care va trebui sa il aiba pe fiecare rand si a doua cifra e numarul de randuri colorate. Incerci prima data cu imnultirile simple: cercuri albe, rosii si verzi. 3 roi 2. Adica 3 jetoane va trebui sa aiba pe fiecare rand si doua randuri colorate. iar la impartire: cu personaje de desene ceva. personajul X a facut 10 fapte bune. personajul Y a facut 5. Ca sa facem 10 : 5 ii dam lui X o culoare si lui Y alta culoare. Prima culoare (sa zicem ros) care are 10 jetoane o intindem frumos jos, jeton dupa jeton. a doaua culoare (galben) o intindem peste prima. Ca sa aflam rezultatul vom numara de cate ori putem intinde a doua culoare peste prima. Uite asa: exemplu: avem 20 jetoane rosii si 5 jetoane albastre. intindem jetoanele rosii si peste incepem sa le punem pe alea albastre. punem o data ocupam 5 jetoane. ne mai raman 15. mai punem o data iar mai ocupam5. ne mai raman 10. inca o data si mai raman 5... si in sfarsit inca o data raman zero. adica am pus de 4 ori jetoanele. sau mai poti incerca pe foi. desenand diverse forme geomentrice. 2*4. doua triunghiuri pe prima linine, doua pe adua, doua pe a treia doua pe a parta. important e sa tina minte ca trebuie sa adune prima cifra de cate ori ii arata a doua cifra. iar pentru impartire 35:7. desenezi 35 partate, faci cate un X (tai partatele) de cate ori iti arata cifra a doua (aici de 7 ori). primele 7 le tai cu rosu, urmatoarele cu verde, albastru, si numari cu cate culori ai taiat patratele... hai ca ma lungesc. spor!