| aureliantanase_3804 a întrebat:

Buna TPU vreau sa stiu daca este cineva din Bucuresti si daca este cineva la un Liceu de mate-info sa-mi spuna cum este acolo ca sunt in clasa a 8 a si vreau la mate-info, va multumesc

Răspuns Câştigător
| eulliric a răspuns:

Eu sunt la facultate acum,nu am facut liceul in capitala, ci in orasul natal -ploiesti.insa tot mate info si iti pot spune sa iti alegi profil doar daca vei vrea sa faci cariera intr un domeniu tehnic, informatic.nu vreau sa te sperii, doar ca este putin mai greu decat celelalte si nu o sa poti avea mediile celor de la profilele umane gen filologie sau stiinte sociale; medii care te vor ajuta la admiterea pentru studiile superioare. gandeste te bine ce vrei sa faci dupa liceu, te va ajuta daca faci si liceul pe acelasi profil happy succes.

3 răspunsuri:
| sergiu2525 a răspuns:

Eu nu iti recomand, sunt cls 9 la mate info, si fata de generala, notele mele au scazut cu peste 40 %, sa fii socata cand iei primii 4 si 5 la mate, chimie faci in laborator abia din sem 2, in rest la clasa, probleme etc.informatica,care ar fi trebuit sa fie cea mai interesanta, primul an e teorie, faci probleme la cls etc.prietenii tai de la celelalte profile vor avea medii cum n-au mai avut,bineinteles mai mari ca alte tale,pentru ca oriunde in afara de mate info e mult mai usor. avantajul e ca dupa terminarea liceului poti alege usor orice facultate, pentru ca la acest profil faci din toate, nu ca cei de la filologie care pot da doar la facultatea de litere. sper ca te-am ajutat.

| AdelinaC a răspuns:

Eu sunt la mate-info in Bucuresti.Am o parere putin diferita fata de ceilalti care ti-au raspuns pentru ca eu la liceu am avut medii mai mari decat in scoala generala, bine, poate si din cauza faptului ca imi plac materiile de real.Si mi se pare mai usor fata de filo sau stiinte pentru ca aici inveti cateva formule si cu alea jonglezi pe cand la filo trebuie sa tocesti muuuult in plus inveti si limbi straine,lucru de care eu am fugit cat am putut.
Nu conteaza ce liceu urmezi,daca inveti pentru admitere poti da la orice facultate.
Informatica nu e extrem de grea, se aseamana cu mate si e super de usoara, eu am avut numai medii de 10 din a9-a pana in a 11-a(acum sunt a11-a),deci greu nu e, trebuie doar sa-ti placa.

| isit a răspuns:

In primul rand, depinde de liceu. Eu sunt la mate-info, desi nu sunt 'prietena' cu materiile de real, dar am ales acest profil fiindca de la mate-info te poti orienta catre aproape orice facultate... In schimb, ma impac mult mai bine cu materiile umaniste.
Nu stiu cum e la mate-info in alte licee, dar iti pot spune cum e la mine in liceu, la Sava. Mi s-a parut foarte greu in primul semestru, mai ales ca sunt clasa a IX-a, dar cu munca sustinuta reusesti sa obtii o medie bunicica. Daca ai inclinatie spre materiile astea, cu atat mai bine. happy In schimb ai un avantaj ca nu trebuie sa inveti la fel de mult ca cei de la filologie. Paradoxul este totusi ca cei de la profilele de uman au medii mai mari decat cei de pe filiera reala.
Daca reusesti sa te impaci totusi cu socul ca vei fi nevoit sa pui mai mult osul la munca, nu vei avea nicio problema, si asta probabil ca se aplica oricarui profil ai urma. tongue