| abcd13566 a întrebat:

Trec in clasa a 11-a si sunt la filologie. Am 3 materii noi: sociologie, economie si stiinte. Poate cineva sa imi spuna daca e greu la aceste materii?

2 răspunsuri:
| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună.

Sociologia este ştiinţa socială ce studiază regulile sociale şi procesele care leagă şi separă oamenii, nu numai ca indivizi dar şi ca membri ai asociaţiilor, grupurilor şi instituţiilor.
Este o materie frumoasă, înveţi despre felul în care s-a înfiinţat Sociologia atât în România, cât şi în alte ţări, despre familie, clasele sociale, corupţie, delincvenţă, infracţionalitate etc. Mie mi-a plăcut foarte mult, am dat şi Bacalaureatul la acest obiect. Cred că îţi va plăcea şi ţie dacă vei avea un profesor care va şti să vă prezinte materia.

Economia este o ştiinţă socială care studiază producţia şi desfacerea, comerţul, consumul de bunuri şi servicii. Veţi lucra probleme, veţi face grafice. Mie sincer nu prea mi-a plăcut această materie, mi-a părut dificilă, deoarece nu prea mi-au plăcut obiectele reale, plus că am avut o profesoară acră, care nu ştia să predea astfel încât să înţelegem.

Al treilea obiect, Ştiinţe, este o materie care îmbină Biologia, Fizica şi Chimia. Se face o dată pe săptămână din câte îmi amintesc. Mie mi-a plăcut foarte mult, deoarece mergeam în laborator şi vedeam diverse filmuleţe despre natură, animale, fenomene, făceam proiecte. Cred că îţi va plăcea şi ţie. Să nu îţi închipui că veţi face probleme de Fizică şi Chimie, asta în niciun caz.

PS - Nu sunt materii dificile, poate doar Economia ridică mici probleme, dar dacă vei înţelege de la început, îţi va fi uşor.
Sociologia şi Economia le vei face doar în clasa a-XI-a, iar Ştiinţe vei face şi în a-XI-a şi în a-XII-a.

Toate cele bune!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
La economie va fi putin greu, insa daca iti va placea materia si daca o vei intelege, nu vei mai avea nicio problema! Economia e ceva cu care ne confruntam aproape zilnic.
La stiinte vei face biologie, fizica si chimie, "3 in 1", cate putin din fiecare. Mie nu mi s-a parut greu, mi-a placut mai multe partea de biologie, insa la o ora pe saptamana, nu vei aprofunda materia prea mult.
Sociologie nu am facut, cred ca te ajuta raspunsul utilizatorului "miiCutSa".
Multa bafta!