| Magie2525 a întrebat:

Bună tuturor, am auzit, de multe ori, că în România se trăiește prost, nivelul de trai fiind scăzut.
Este adevărat, și dacă da, de ce?

21 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Dar tu unde trăiești?

| darrio2007 a răspuns:

Sau te-ai născut ieri?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Da tu unde trăiești?

| Magie2525 explică (pentru suntserios):

În România.
Întrebi de regiune?

| suntserios a răspuns (pentru Magie2525):

La ce intrebari pui intreb de planeta.

| Hyperion7 a răspuns:

Nivelul de trai in Romania este unul decent,nu suntem chiar la coada clasamentului când vine vorba de proprietăți personale, evenimente și ieșiri.
Plus că nu veneau nații străine la noi sa lucreze daca eram chiar așa săraci.

Dar cum orice stat are și problemele sale,la noi domina un contrast care poate fi cu greu depășit.
Pe de-o parte sunt cei care au bani și-si permit,pe de altă parte însă,sunt cei care trăiesc la limita subzistenței.

Acum,daca e sa îți zic din perspectiva mea,vina este împărțită în ceea ce privește nivelul de trai destul de slab.
Pe de-o parte populația care nu iese la vot atunci când trebuie,iar pe de altă statul care corupe tot ceea ce înseamnă economie și altele.
Pe de-o parte oamenii nu ies la vot din indolenta,că de,de ce sa se îmbulzească la cozile de la secțiile de votare,pe când pot comenta de acasă cât de prost merge tara,iar pe de-o alta parte, politicienii profita din plin și lucrează prin masele de populație vulnerabile pentru a ieși în câștig și uite că de asta ne aflam în acest punct.
Politicienii având unda verde să facă ce vor,fac ce vor.
Iar banii in loc sa fie investiți în dezvoltarea țării,sunt oferiți cu porția la ministere și până ajung unde ar trebui sa ajungă, se mai trag și de-o parte și astfel,banii investiți inițial în ceva,ajung sa fie mult mai puțini pentru că cei care ar trebui sa fie in folosul țării,sunt in folositul propriului lor buzunar.

Legat de industrie,nici pe departe, asta e o prostie pur comunistă.
In realitate insa, acea industrie comunistă nu ar fi avut cum să reziste+că nici înainte, cu toate industriile, nu era mai wow, pentru că Ceaușescu și ceilalți sovietici au avut grija sa nu o ducem foarte bine, ci doar bine. Daca era să o ducem foarte bine, ne-ar fi dat acel tezaur pe care se ceartă acum Romania cu Rusia, ca idee.
Și asta e doar o mica parte

| MistarGoGu a răspuns:

Chestie relativa! Depinde de la om la om! Depinde de educație, oraș și anturaj!
Oameni prinși de un anturaj prost *( beții, curvasaraie, jocuri se noroc sau mai rau droguri ) GREU POT Evolua spre un trai bun!
Alții au poate un job bunicel sau stabil dar vor sa facă ceva extra nu stau sa plângă sau sa înjure guvernul sau politicienii!
INCA în România pentru firme taxele sunt MICI în comparație cu restul EU sau alte tari! La noi corupția și stilul latin = proasta organizare în instituții FAC PROBLEME!

| MistarGoGu a răspuns:

Oricum industria românească după 1990 era cu 20 ani în urma Europei de Vest! Tehnologic vorbesc! Toate domeniile! Se făcea DUMPING = SE vindeau produse fooooarte ieftin uneori nici costul de producție nu se acoperea!
Tractorul Brașov vindea un tractor la export cu 5-7.000 $ în condițiile în care alți producători vindeau cu 20.000 $
ARO aceeași chestie!
Conta cantitatea NU CALITATEA! Mult - ieftin 80 % prost calitativ
Pentru tari africane sau Sud americane!

| Magie2525 explică (pentru MistarGoGu):

Eu am înțeles că s - a exagerat foarte mult și asta a fost o greșeală.

| MistarGoGu a răspuns (pentru Magie2525):

Cu ce s-a exagerat?

Cu distrugerea fabricilor.

Pai Tractorul l-au făcut praf *( Mall și blocuri ), ARO praf și ala. cu un mic efort puteau face o masina bună sa se vândă și azi...
Multe s-au distrus din interese UE, americane sau din prostie!

Eu am auzit că au vrut unii să se îmbogățească.

Au facut-o de mult... $pagi, manevre & combinații mai legale sau în zona " Gri "

| MeisterSchnitzel a răspuns:

Tu nu trăiești în România? Ce ți se pare? E nivel de trai scăzut sau ridicat?

| Magie2525 explică (pentru MeisterSchnitzel):

Mi se pare că e scăzut, dar nu știu sigur de ce.
Tot aud că industria distrusă ar fi cauza, dar văd că nu toți sunt de acord cu asta.

| Delllla a răspuns:

Este mai bine în Germania.

| samiZiciPompier a răspuns:

Nu-i adevarat, eu cand eram in politica traiam bine. Dar m-am saturat cu binele si acum sunt om de rand... e asa si asa.

| darrio2007 a răspuns (pentru samiZiciPompier):

Din intrebarile tale se vede clar că stăteai prost cu politica.

| darrio2007 a răspuns (pentru samiZiciPompier):

Bine că ai renunțat.