Asa se intampla cu "baiatul mamii".
Pana ce nu vei prezenta o fata ferma mamei tale (ca prezumptiva "viitoare nora"), mama ta nu te va lasa din "scuteci".
Trebuie sa te pui pe picioarele tale, sa-i arati mamei tale ca nu mai esti copil de gradinita, ai devenit barbat, esti in stare sa ai singur grija de tine si de familia ta!
Să vorbești cu ea, să te revolți.
Chestia asta te va influența negativ o viață. Nu vei scăpa de aceste neajunsuri niciodată dacă nu faci acum ceva.
Am 21 de ani.
Am găsit soluţia.
Eu trebuie să iau iniţiativa, trebuie să fiu curajos şi să imi iau viata in propriile mâini!
Voi ieşi din starea de confort şi voi lua nişte decizii pe cont propiu.
Voi merge, singur sau împreuna cu ea, la bibliotecă şi voi împrumuta cărţile de care am nevoie pentru facultate.
SI ce e rau in asta? Invata sa ai independenta ta si in acelasi timp sa o tii pe mama ta aproape de suflet, eu asa fac.Asa era si mama cu mine pana a vazut ca nu ma poate controla ca oricum ca mine fac,acum ca am crescut am gasit un echilibru, imi fac timp si pentru familie dar nu ii las sa ma controleze.
Trebuie sa pui picioru in prag sau sa dai cu pumnu in masa si sa ceri ce e al tau, adica libertatea, dar fara sa fii agresiv, ci calm si cu curaj.
Te-ai contrazis. Dar in rest ai dreptate.
Eu în clasa a 7 a am cumpărat bilet si am plecat singur la mare
http://btt.ro/category/litoral/costinesti
si dupa 2 luni in care m-am descurcat singur la mare ai mei m-au văzut mai responsabil sa imi port singur de grija.
Mai ales acum in epoca in care poti sa iti faci vide-uri in fiecare zi sa te filmezi si sa ii arti ca nu ai fost răpit de nimeni.
Nu zic sa faci si tu treaba acesta. iti zic ceea ce am facut eu
Acum exista booking si alte site-uri serioase dar oricum exista si cazare la fata locului.
Apoi trebuie sa le arati la pătintii tăi că tu câștigi bani singur si ca nu mai ai nevoie de ei. asta va dura vreo 2 ani
in primul an acum taci din gura esti cel mai ascultator copil faci rost de bani de la toată lumea te duci cu colindul pe la surorile bunicilor pe la rudele bunicilor pe la bunici pe la vecinii bunicilor pe la surorile si fratii tatalui tau pe la surorile si fratii mamei tale sa nu mai scape nimeni ne cersit colindat zăpăcit de creier că vrei să îti dea bani
Apoi ascunde bine de tot banii de părintii tăi pentru ca ei o sa considere ca dacă tu ai bani este un pericol pentru ei faptul ca tu nai bani asta inseamna ca o sa inceapa sa iti ceara banii tai imprumut si nu o sa tii mai dea niciodata inapoi pentu ca asa este traditional in Romania
daca copilul are bani trebuiesc luati cu japca sau prin excrocare inselăciune minciună furt și fără voia lui cumpărați de bnaii ăstia uniformă chiciuri guma de sters caiete adidasi pe care nu o sa ii incalte niciodata asa ca sa se simta umilit si ca sa ai cum sa ii arati ca bnaii lui i-ai dat la curent sau la intretinere sau pe penarul ala cu pian sau pe cine stie ce tâmpenii pentru la așcoală la el
asa fac majoritatea părintilor că asa e traditional sa nu lasi bani pe mâna copilului care vrei sa fie ascultator PENTRU CĂ PE URMĂ SIMTE GUSTUL BANILOR si gata il scapi din mâina
Acum că ai strâns niște bani incercă să faci si tu o afacere ceva de exemplu cu reparatii biciclete
Banii nu ii tine toti intr-un singur loc ci impartei si piteștei sub parchet sub pinta de la parchet in teava de la draperie pe balcon sub un dulap sau daca stai la bloc si ai aerisire dinaia cu gratii poti sa legi o pungă cu o ața de undiță dinaia transparentă să pui și acolo in interiorul aerisirii din bani
Nu incerca sa ii pui la banca ca eu asa mi-am luat teapa exista banci care te lasa sa iti faci card de debit la ei indiferent ce vârsta ai si te lasa sa depui bani la ei doar că nu te lasă să ii mai retragi până când nu faci 18 ani
Acum că ai bani ai o bicicletă iti cumperi scule te uiti pe net inveti sa repari bicilete dai anunturi pe olx ca repari bicicelte si gata vin oameni le vinzi piese cumperi piese ai in stoc piese si le vinzi mai scump
si poti sa te iei si de reparat calculatoare PC-uri sa ai bucati de RAM sa ai 1 hdd de vanzare sa ai un calculator al tau din care tot dai la oameni sau pe care testezi componetetel
Mai mergi si la palatul copiilor sa inveti electronica
Si faci si tu o afacere mereu când este un târg strângi toate jucariile tale toate prostiile toate piesele care nu iti mai trebuiesc si toate obiectele de care nu ami ai nevoie si te duci cu ele la târgul ala
ii faci pe părintii tăi să credă că tu ai un hobby sa te duci la târg la vitan să vinzi lucruri să cumperi lucruri, ei nu o sa aiba mare lucru impotriva pentru ca in general tu le prezinti lor ca te duci doar cu piese de bicicleta sau cu obiecte de care nu ai nevoie si nici ei nu au nimic impotriva sa scapi de un joc vechi de monopoly sau de o masinuta cu telecomanda
dar tu in timp o sa aungi sa ai si menghini si mox-uri si chei pentru ca tot o sa vrei ceva mai bun o scula mai buna o sa faci un ban si o sa vrei sa scapi de scula aia veche cu care scoateai pedalele de presa aia naspa si sa investesti in una mai de calitate.
si ii asculti timp de 2 ani nu comentezi si ii faci tot timpul de bani tot timpul in capul tau sa fie cum sa faci bani de la ei
si când faci bani nu ii cheltui pe toti ci cumparati alte scule cu care sa poti centra roti
sa ai tu 1 cauciuc al tau in stoc pe care sa il poti vide de 3 ori mai scup
sa ai tu un schimbator de viteza
sa ai tu o frâna si saboti si far si dinam sa ai de unde sa dai daca vrea cineva o camera tu sa o poti vinde cu tot cu montaj de 3 ori pretul
asa vei capata indemânare cunostinte si bani
daca te tii de treba asta vei strânge in general multe sucle piese trebuiri
acum ca ai toate piesele astea si au trecut 2 ani si gata ai marfa de vreo 2000 euro banii tai
si tu ai deja 17 ani iti iei si tu o fata o prietena
apoi o pui sa spuna parintilor tai ca ai lăsat-o insarcinată
ei o sa sara cu bani la ea sa faca avort
o sa tii dea o gramada de bataie
dar pâna la urma o sa se sature sa mai te tot bata si atunci in mintea lor gata esti barbat viril puternic si ai trecut din lumea copiilor in lumea barbatilor
si atunci poti sa bei si tu ceva o cana de vin cu prietenii
si daca ei nu au chef sa te lase tu tot sa pleci singur la tot felul de festivaluri prin tara cu ROCK-ării si sa aduci rock-ări pe acasa pe la tine care să bea in casa ta fara voia parintilor tai
si o sa iti dea iar bataie dar sigur o sa se sature de dat bataie
si o sa considere ca esti om matur
daca tot ai piese de 2000 euro
de aici incepe sa iti vina profit din ceea ce faci mai cumpari si tu 5 Kg de cârnați de pleșcoi ii pui in casa
mai cumperi o sticla de vin
sa vada parintii tăi că te descurci că in realitate faci ceva din hobby-ul ala al tau
asa le capeti increerea
la o ata afaere mai cumperi 5 kg de pastrama de oaie
la alta reparatie cumperi 2 saci de cartofi
la alta afacere cumperi 10 litri de ulei
și te faci că nu sunt ăia toți banii care ți-au ieșit la afacerea respectiva
chiar daca doar tu stii că ăia sunt toți banii care ti-au iesit că ai centrat la cienva o roata de bicicleta sau cine stie ce ai facut
POTI SA INVETI A FACI SI TABLOURI CU SEMINTE SI SA AFLI CÂND SUNT TÂRGURI SI EXPOZITII SA MERGI SA PARTICIPI ca artist sai sa mai faci si FELICITĂRI ORIGAMI
de aici pe 3 zile de târg rămâi si tu cu un profit de 100 euro
iar iei bătaie dar acum mai putină ca s-au săturat să iei bătaie si după ce ți-au dat bătaie deschizi o cutie de bere neagră in casa lor cât o să te mai bată că o dată se satură si ei de dat bătaie
Apoi iti cumperi o motoreta dar te rog eu frumos mult de tot nu iti cumpăra una care să aibă peste 59 Km Cubi că este periculoasă si iti trebuie si carnet A
pe când o motoretă până in 59 Cm cubi poate fi cumpărată ieftin si poate fi condusă doar cu o școală de șoferi pe care o poti face la vârsta de 16 ani!
Așa acum bibilesti motoreta asta o faci să arate ca din reviste
aloci timp in decurs de 1 lună o faci impecabilă ca nouă
există vopseluri care refac nichelul care sunt pentru inox spray-uri cu vopsea
actipilde o faci de invidiat
tu cât ai dat pe ea 300 euro acum o vinzi cu 600 euro
acum ai bani să iți cumperi alta repeți operațiunea dar să arate ca motocicletele nu ca scuterele
ca de scutere este lumea sătulă
incearcă să te bagi la motorete care arată exisct ca o motocicletă din punct de vedere vizual
ca un scuter nu poate fi de invidiat
Apoi cauti prieteni Rock-ări din orasul respectiv daca stai la curte si mai bine ii chemi pe la tine faci gratare cu ei in curte la tine
sau daca e vremea nasoala cumperi niste salam victoria si câte 2 beri de fiecare dar neaparat bere neagra pentru ca berea blonda este pentru fete tu vrei sa capeti independenta independenta nu se poate căpăta cu bere care este inegrită cu cafea ci cu bere natural neagră in care nu a fost pus ceva ca să o inegreasca chiar daca costa 10 lei 16 lei o cutie cât o să bei putin
dar tu o iei mai mult pentru imaginea ta
daca parintii au bani ii pui sa iti cumpere geci de piele de motociclist
câte o dată mai vinzi si din gecile respective pentru un weekend la mare cu prietenii in VAMA VECHE LA NUDISTI si iti pui poze cu tine si prietenii la nudisti
te duci cu trenul ca doar vine vara acum
iar te bat dar degeaba ca o sa ajunga la concluzia că oricâtă bătaie ți-ar da tot degeaba
Eventual te muți la o bunică si iti faci atelierul acolo ca sa scapi de parintii tai de pe capul tau si te duci la scoala de la bunica respectiva
Asa acum vine timpul să te lase in pace că gata s-au săturat de dat bătaie la tine.
Dar când iti dau bătaie dacă ești jmecher să își dea seama mai repede că îti dau bătaie degeaba tu nu trebuie să plângi si șă zici dați dați cât credeți că o să mai dați vă țin minte și o să se intoarcă roata o să imi cereți voi o cană cu apă!
https://www.youtube.com/watch?v=ntzQeAHh3gA
Gata se satura si nu te mai streseaza
Si dacă vin să te streseze strigi la ei MUCLES SACANAUA CĂ AM DE FĂCUT BANI
ahi bâști că îmi speriați clienții!
Apoii te duci la o scoala profesionala de tinichigiu vopsitor auto asta ca sa faci repede bani si sa ai mult timp liber si să nu te streseze nimeni cu făcutul temelor acasă
pentru că la școlile profesionale nu se dau teme pentru acasă
sau chiar dacă se dau nu le face nimeni
si te duci la practică
Nu stiu daca te duce la practica din primul an dar te interesezi la colegii mai mari unde fac ei practica si te duci si tu acolo cu mestrul ala ii dai si tu 20 litir de vin de tara sa te primesca chiar din priumul an la practica
te duci si dai si la muncitorul unde te aloca
pentru ca o sa te aloce la un muncitor la un vopsitor mai bătrân din firma ai a
si ii dai si lui fără să stie colegii tăi 20 litri de vin 5 kg de pastrama de oaie de la firma gabioti 5 kg de cârnați de pleșcoi
si il rogi sa te invete meserie
si atunci omul ala o sa te tot invete pe tine sa ajungi al fel de bun ca si el
acum direct din primul an tu stii la vasta de 17 ani sa vopsesti masini
si chiar esti cel mai bun
nu stii tu sa faci table sa le indrepti dar stii sa vopsesti masini
si tot vosesti si el ia bnaii
si tu aduci mereu in fiecare zi de practica ceva slănină șuncă caizer 1 bere neagră un pachet de țigări o ceapă 2 pâini să mănânci la masă cu muncitorii
adică aduci așa cam cât pentru 4 oameni să te dai cu binișorul pe lângă ei
si pe urmă când te-ai împrietenit cu ei
ei o sa ajunga sa te considere un idiot perfect un sclav coleg angajat intr-un fel util pentru ei si o sa te tot invete si pe tine sa mai indrepti o tabla sa mai sudezi cu aparatul de sudura...
si tu atunci când te simți bazat poți să incepi să îti cumperi sculele tale
că un compresor la mâna a doua cost 300 lei
un pistol nou nouț la dedeman costa 200 lei
vopseaua pentru o masina costa foarte putin sa zicem 4 cutii de vopsea si 2 cutii de lac
dar nu te infigi din prima la vopsit masini ci cauti pe google unde sunt service-uri auto si dezmembrări auto pe rază de 12 Km de casa ta
că 12 Km poti să ii mergi si pe jos dapoi ca acum ai si biciletă si motoretă
si mai cauti si magazine cu piese auto
acum scoti la imprimată niste foi in care dai anunt că tu vopsesti lucruri
bare aripi genți tot ce vrea omul
pentru a vopsi o aripă nu iti trebuie cine stie ce spatiu cuptor sa bagi aripa respectiva o poti vopsi si in curte si apoi o poti băga în casa daca bate vântul sau daca e zi cu soare poti sa o lasi la soare 6 ore si sa stai de paza sa nu bata vântul să iti dea cu praf pe ea si pe urma o bagi poate in casa noaptea când nu mai poti sa o pazesti
apoi daca stai la bunici si bunicii stau la casa poate ca iti faci un mic solar unde sa poti sa bagi o aripa dupa ce ai vopsit-o sa nu bata vântul cu nisip pe ea
si dupa ce o sa stie toata lumea din sat oras ca la tine se vopsesc lucruri rafturi si tot ceea ce au oamenii de vopsit o sa fie coada la poarta ta
atunci când o să te simti mai bazat poate că o să incepi să vosești chiar masini
poti sa incepi cu oameni care se oferă voluntari
CEL MAI IMPORTANT IN VIATA ESTE SA NU IEI BANI INAINTE DE LA OAMENI
ci sa le spui ca daca iese vopseaua sa iti dea banii
ii pui sa puna banii sub un ciocan
le ceri o manopera de 100 euro la primele 10 masini
daca vezi ca merge incepi sa ceri mai mult
daca vezi ca ai ajuns la masina cu nr 50 iti faci persoana fizica autorizata
si iti construiesti un garaj cu geamuri banale strâmbe defecte care le cumperi foarte ieftin de la geamgerie pentru ca gemgii au si geamuri care au iesit putin strâmbe sau cu câte o pată de culoare din fabricatie si ti-le dau aproape moca.
acum ai unde să vopsesti o mașină fără să mai stai cu stresul că vine vântul îti aduce nisip pe ea...
Si iti iei si o fata muritoare de foame caruia ii oferi tot ceea ce are nevoie să trăiască bie pe lângă tine si acum când vin părintii tăi la tine te văd că are cine să te spele să iti facă mâncare să se ducă după bere
că tu deja locuiai impreună cu ea de vreo 2 săptămâni de când nu te-au mai văzut ei fata asta nu a mai plecat de la tine
văd că ti-ai cumpărat aragaz dinăla cu butelie că ai frigiderul tău plin cu mâncare văd că ți-ai cumpărat mașină de spălat si cadă jacuzii
si acum gata ai tot 17 ani si esti independent si poti sa lași berea că asta era doar de imagine ca să le arati la parintii tăi că nu ții cont de ei.
IMPROTANT ESTE SĂ NU TE IEI DE FUMAT CĂ ATUNCI DACĂ TE IEI DE FUMAT EU ITI DORESC SĂ NU ITI IASĂ NIMIC IN VIAȚĂ SI PÂNĂ LA VÂRSTA DE 36 ANI SĂ AI NEVOIE TOT DE MÂNCARE DE LA MĂMICA ȘI TĂTICUL!
Si vezi că eu am gura aurită!
Ar trebui sa porti o discutie serioasa cu mama ta despre treaba asta, e bine ca mama ta te protejeaza insa prea multa protectie duce la dependenta si nu o sa poti sa iei hotarari sau sa te descurci intr-o anumita situatie fara ea si o sa iti vina foarte greu, explica-i care sunt efectele negative asupra ta pe viitor si sunt sigur ca o sa inteleaga si cred ca si ea cunoaste aceste lucruri, asa cum am zis, e bine ca mama ta are grija de tine insa dupa o anumita varsta trebuie sa inveti sa fi mai independent dar asta nu inseamna ca trebuie sa iti faci de cap, si independenta are limitele ei la fel ca dependenta.
Nu are legatura neaparat cu intrebarea, dar vreau sa spun ca la mine mama este fix opusul, foarte neimplicata si aeriana. Aceasta poveste ma face cumva sa ma simt mai bine, ca parca mai rau e asa hiperprotectiva Pana la urma cel mai bine e undeva in echilibru, mereu.
Trebuie neaparat sa porti o discutie cu ea, sa ii spui ca esti mare si trebuie sa te porti ca atare, ca trebuie sa inveti sa faci lucruri pe cont propriu si sa te descurci singur in viata sa faci parte din societate ca orice om cu capul pe umeri.
Salut! Cred ca ceea ce trebuie sa intelegi tu este ca nu este nimic gresit in a face greseli! Toata lumea face greseli si eu zic ca e mai bine sa faci geseli bazat pe deciziile tale, decat pe deciziile altcuiva! Pentru ca tu stii ce este cel mai bine pentru tine, de cele mai multe ori si de ce ai nevoie. Rolul parintilor este sa te indrume, sa-ti arate ce inseamna lumea, in ce consta ea, cum functioneaza, pentru ca apoi, pe baza a ceea ce te-au ajutat parintii sa realizezi, TU INSUTI sa poti lua deciziile in viata. Uneori nu este rau sa ascultam de parinti, pentru ca sunt singurele persoane care ne vor binele cu adevarat si putem profita de pe urma experientei lor de viata, DAR nu trebuie nici sa ii lasam sa ne dicteze ei cum sa fie viata noastra! Ar trebui sa o faci sa inteleaga ca mama ta n-o sa fie langa tine mereu, ca la un moment dat o sa imbatraneasca si o sa moara, iar tu va trebui sa te descurci pe cont propriu. Pe de alta parte este posibil chiar ca va avea nevoie EA de ajutorul tau, la un moment dat si tu va trebui sa fii suficient de matur ca sa o poti sprijini. Mai trebuie sa o faci sa inteleaga (si sa intelegi si tu) ca in asta consta viata! In a face greseli, a te lovi de greutati, in a avea momente in care esti la pamant si ca cel mai important este sa ai puterea sa treci peste, sa rezolvi problemele, sa te ridici si sa reusesti ce ti-ai propus, sa inveti ceva din greselile facute.
Asta ca sa nu zic, la un moment dat o sa vina vremea sa ai tu insuti o familie, o nevasta, copii, pe care va trebui sa ai tu insuti puterea sa ii sustii din toate punctele de vedere, nu poti sta dupa fusta mamei toata viata. Este pur si simplu imposibil. Este pacat ca exista persoane cu o astfel de atitudine fata de copiii lor, pentru ca treaba asta rezulta in a ajunge un adult disfunctional si dependent si totodata cu probleme mari de casnicie.
Cred ca pana la varsta asta ti-ai format deja o constiinta proprie si ai deja idee despre ce este bine sau rau pentru tine. Prin urmare, inceteaza sa o lasi sa iti dicteze viata. Ia-ti viata in propriile tale maini si ia de unul singur deciziile importante pentru tine. Poti lua in seama sfaturile ei, atat timp cat au un fundament logic si au sens pentru tine, dar in acelasi timp fa si ce simti tu insuti. SI inca ceva, nu te mai teme sa faci greseli! Important nu e sa nu faci greseli, ci sa inveti din ele si sa te adaptezi ulterior, sa nu le mai repeti. A face greseli face parte din ceea ce ne formeaza pesonalitatea si ne aprofundeaza intelegerea lumii.
O sa inchei cu un citat, care sper sa iti ramana in minte: "Cea mai mare greseala a omului este sa se teama sa nu faca vreo greseala".
Am devenit dependent de mama mea, pentru fiecare decizie, pe care o iau. - completare.
Primul pas e sa intelegi ca asta e normalitatea ta izolată de cea generală. Trebuie sa incepi cu schimbarea modului de gandire si usor se va schimba si perceptia. (Spun asta ca sa nu depinzi pentru tot restul vietii de maica ta, o data ce isi are amprenta in gandirea ta, ramane
Greselile or sa fie inevitabile, dar prin ele poti invata multe, plus ca daca nu iesi din zona de confort nu o sa evoluezi niciodata. Depinde si cati ani ai totusi, eu de exemplu ma aflu la polul opus si mi-as fi dorit sa primesc mai multa ghidare din partea parintilor in copilarie si inceputul adolescentei, incearca sa discutati si sa gasiti incet-incet o cale de mijloc.
daniel2987139 întreabă: