Fourier iti explica cum DISCRETUL ajunge CONCRET (in timp). Vezi Dominiul Temporal Discret si Dominiul Temporal Continuu.
Cei care fac coordonate incerca sa cuprinda toata dimensionea obiectului. Treaba este ca se intampla lucruri discrete care nu ajung la vedere. Daca vrei sa cunosti granita dintre inorganic si organic trebuie sa le citesti manualele. Cum elementul ajunge compus si formeaza molécula etc. Din cati atomi se formeaza elementele din tabla periódica. Cum isi pierde electronii. Conceptul REDOX, oxidarea, etc.
Ca sa ajungi la CORPUSCULARISM iti trebuie UN SISTEM DE MASURA. Masura care stabileste ce considera UNITATE (1) depende de ei, pentru ca acest UNU il poti fractiona la infinit ca sa obti alta unitate. DOAR CAND AJUNGI SA STABILESTI CEEA CE ESTE UNITATE POTI SCAZI SAU CRESTI. PENTRU CA SCAZI DIN UNU IN UNU SAU URCI DIN UNU IN UNU.
Daca tu consideri ca UNITATEA inseamna 1, altul ponte sa spuna ca inseamna 0, 1. Iar dupa aceea altul poate sa spuna ca unitatea inseamna 0, 01. Trebuie sa stii STATISTICA ca sa vezi exact cand lucrurile abstracte ajung factuale (stiinta factuala). Atunci unesti Fízica cu Chimica, natura cu materia.
Separarea care o fac ei nu stiu sa iti spun pentru ca actiunea noastra depinde de alti actor. Exista un actor in ascuns care nu vrea sa vorbim de lucrurile astea.
Cum UNDA se transforma in ATOM. Iar atomul cum este invelit intr-un SPATIU inteles ca PLAN (vezi planul cartezian). Anticii aveau mai multi termeni pentru Spatiu; Chora, Topos, etc. Atomul se misca intr-un SPATIU. Conceptul de spatiu modernistii l-au pluralizat si relativizat. Materia este spatiul iar forma este ceea ce este pe dinaintru. Noi mai numin forma si la aparenta exterioara in limbaj curent care nu este academic. Insa multi vorbesc de forme insa nu stiu continutul, sunt goi si superficiali.
Nu mă refer la materia de la școală.
Eu am înțeles că materia este tot ce există în univers.
Ia d-aci definite din dex:
1. (În filozofia materialistă) Substanță concepută ca bază a tot ceea ce există; realitatea obiectivă care există în afară și independent de conștiința omenească și care este reflectată de aceasta; diversitatea fenomenelor reprezentând diferite forme de mișcare ale acestei realități.
2. Substanță din care sunt făcute diverse obiecte; obiect, corp, element considerat din punctul de vedere al compoziției sale.