| Magie2525 a întrebat:

Bună tuturor, ce vor teroriștii, adică de ce dau teroriștii atacuri teroriste?
Teroriștii îi ucid pe oamenii cărora li se pare lor că nu cred în Dumnezeu?

34 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Terorismul nu e nici pe departe doar religios, fiecare cu ce ii trece prin mintea aia bolnava.

| Magie2525 explică (pentru suntserios):

În cazul terorismului religios, jumătate din vină o au victimele.

| Korkodeln a răspuns:

Terorismul este o varianta de asa-zis "razboi asimetric", in care una din partile implicate in conflict este intr-un puternic dezavantaj militar si logistic comparativ cu cealalta parte, dar are avantajul terenului si suportului populatiei dar incearca sa produca pagube inamicului cu mijloacele pe care le au la dispozitie.
Natura conflictului nu conteaza, nu e neaparata nevoie sa fie religios, nazistii numeau partizanii teroristi, la fel si turcii pe sarbii care-i atacau in timpul ocupatiei (au reusit sa-l asasineze si pe sultanul Murad).
Evident eticheta de "terorist" e cu dus si intors, depinde de partea care o aplica, ce sunt "teroristi" pentru unii, sunt "luptatori pentru libertate" pentru altii.
Interesat de mentionat ca luptatorii civili nu beneficiaza de protectia conventiei de la Geneva pentru prizonieri militari, deci pot fi (si sunt) tratati in cele mai oribile moduri.

| Magie2525 explică (pentru Korkodeln):

Eu mă refeream la terorismul religios ca cel pe care îl practică teroriștii musulmani.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Magie2525):

Zi mi că tocmai nu ai scris acesta imbecilitate enorma...

| gabicoo a răspuns:

Lasă teroriștii și deschide TV-ul pe canalul de desene animate pentru fetițe.

| Korkodeln a răspuns (pentru Magie2525):

Motivele terorismului religios sunt de obicei date nu numai de diferentle de credinta, in spate sunt, ca in orice fel de conflict militar, motive financiare, motivele religioase sunt puse in fata pentru ca au suport la populate, nu oricine isi pune viata lui si a familiei in pericol ca plateste impozit lui Strul in loc de Abdul.

Pana la musulmani a fost aceeasi probleme in Anglia intre Catolici si Protestanti pana de curand, cand Anglia a ocupat Irlanda au zis conducatorii irlandezi: hai sa ne eliberam de sub jugul englez, irlandezii au zis: da' de ce, ca nu ne afecteaza, pai pentru ca sunt protestanti!, a daaaa, atunci pe ei si pe mama lor...

La musulmani situatia e clara, ei isi amintesc de Imperiul Otoman si de califatele arabe, de cruciati si razboiele lor, unde ca sa-i convingi pe soldati sa lupte (dupa ce ai fost la un razboi si ai vazut cum e, nu prea te mai trage inima sa mai mergi la altul...) l-au bagat pe Dumnezeu inainte, ajuta si ca toate religiile abrahamice spun ca "necredinciosii" nu sunt oameni, ori se convertesc la versiunea ta de religie, ori pot fi omorati si jefuiti ca nu conteaza.

In zilele noastre e conflicutul dintre Israel si statele inconjuratoare, mai ales Palestina, unde arabii sunt atat de depasiti tehnic incat ca sa-i convingi sa se duca la o lupa de unde 99, 9% nu se mai intorc trebuie sa-i indoctrinezi religios la maximum, cu 72 de fecioare si alte nebunii.

Cand ajung in Europa ca "refugiati", sunt instruiti sa produca pagube si frica in randul populatiei ca sunt "kafiri cruciati", in nadejdea conducatorilor lor ca vor reduce guvernele sprijinul pentru Israel, ceea ce evident nu se intampla si populatia de unde ajung se indarjeste si mai tare si-ii uraste, ceea ce convine la toata lumea. Bune majoritatea si-au dat seama ca e bine sa stai aici pe ajutore si sa faci copii in liniste, dar tot se mai gaseste cate un tampit fanatic care crede ce-i zice imanu.

Pe scurt Dumnezeu e bagat la inaintare ca pretext pentru a convinge fraierii sa se sacrifice pentru o cauza de care altfel nu le-ar pasa cine stie ce.

Păi unii, prin ceea ce fac ei, dau dovadă că nu cred cu adevărat în Dumnezeu.
De asta teroriștii religioși îi ucid, nu este așa?

suntserios

Aha, deci daca unul nu crede in dumnezeu trebuie omorat nu?
Inteleg ca faci spam aici ca te plictisesti in vacanta, dar hai sa nu faci spam imbecil.

Nu asta am vrut să spun.
Am vrut să spun că, dacă oamenii nu ar da dovadă, prin ceea ce fac, că nu cred în Dumnezeu, nu ar fi victime ale terorismului religios.

suntserios

Fix asta a zis iar

În cazul terorismului religios, în general, sunt victime oamenii care dau dovadă că nu cred, cu adevărat, în Dumnezeu.

| Lubeniță38900 a răspuns:

Teroriștii majoritatea au fost niste oameni amărâți și batjocoriți și de asta au ajuns să fie teroriștii și dau atacuri ca sa se razbune

Bula
| Bula a răspuns:

De cand exista omenirea (si nu numai), exista si conflicte (fizice, psihice, de interese).
Aceste conflicte pot fi intre persoane, grupuri sau chiar la nivelul tarilor.
Fiecare tip de conflict este denumit si "solutionat" diferit, in functie de partile implicate (sau nu).
Astfel, ceea ce este "terorism" pentru o parte, pentru altii este lupta suprema pentru convingerile lui.

| mastadont a răspuns:

Teroriștii religioși îi ucid pe cei care nu sunt de aceeași religie cu ei, nu are legătură neapărat cu dumnezeu. Pentru un terorist musulman tu tot un necredincios demn de ucis ai fi chiar dacă crezi în Dumnezeul creștin. Oricum, și la musulmani e complicată treaba și se mai bat și între ei, religia musulmană fiind împărțită în două mari credințe, sunnită și șiită, fiecare cu sectele și interpretările proprii ale coranului și implicit ale religiei.

suntserios

Poti sa te opresti cu imbecilitatile?

Dar tu ce crezi că vor teroriștii religioși?

| Magie2525 explică (pentru mastadont):

Creștinismul și islamul sunt aceeași religie, baza fiind aceeași.
Dacă eu sunt un adevărat creștin, nu voi fi niciodată victima unui atac terorist dat de musulmani.

| G777 a răspuns:

Teroriștii care execută efectiv atacul sunt oameni care nu mai au pentru ce trăi sau primesc promisiuni de la liderii grupărilor teroriste ca aceștia din urmă vor avea grijă de familiile lor. Evident ca ei știu ca nu o sa se mai întoarcă în viata dar statutul de martir în societate și in religia lor îi mulțumește.
Dacă vrei sa vezi mai multe despre mentalitatea teroriștilor și motivele din spatele atacurilor îți recomand serialul Fauda.

| MeisterSchnitzel a răspuns (pentru Magie2525):

Ai tras lipici de nas?

| Magie2525 explică (pentru MeisterSchnitzel):

Cum adică?

suntserios

Nimic. Sunt îndoctrinați.

| TimberWolf a răspuns (pentru gabicoo):

Pa bulgari!

| johnnny123 a răspuns (pentru Magie2525):

"În cazul terorismului religios, jumătate din vină o au victimele. "
Deci, în opinia ta, un copil de 7 ani care este omorât într-un atentat terorist poartă jumătate din vină pentru că nu a crezut în același zeu cu teroristul?

Sincer, chiar ar fi timpul să te oprești din pus întrebări pe TPU.

| Magie2525 explică (pentru johnnny123):

Cel cu copilul de 7 ani este un caz extrem.
Eu m - am referit la victime în general.

Niciun om nevinovat care moare într-un atentat terorist nu are vreo vină pentru că un cretin și-a pus o vestă cu explozibil și a detonat-o lângă el în numele vreunei zeități, al vreunei credințe sau al vreunui conducător radical.

Ți-am spus, chiar e cazul să te oprești. Aberezi grav și nu-mi dau seama dacă o faci pentru că ești extrem de limitată în gândire sau pentru că chiar ai niște convingeri complet dezaxate. Oricare ar fi motivul, oprește-te.

Ce religie ai?

Complet irelevant.
Iar dacă ai impresia că vreo religie din lumea asta justifică în vreun fel terorismul, atunci ești parte a problemei.

Eu am oferit o soluție la problema asta cu terorismul religios

Ce soluție ai oferit? Să dăm cu toții dovadă că credem în Dumnezeu, și atunci nu ar mai exista teroriști?

Nu știu dacă realizezi, dar ideile creștinilor despre Dumnezeu și ideile altora despre Dumnezeu nu sunt întotdeauna aceleași. Sau poate nu ești conștientă că în lumea asta există mai multe religii?