Rușii au apărut, pentru că România a acceptat trupe militare germane pe teritoriul ei.
Si in Polonia cum au ajuns?
Și Polonia avea trupe militare germane pe teritoriul ei.
Dar din alte motive... deci nu era scapare. Ca erai impotriva sau cu Germania nu prea aveai scapare, rusii tot ajungeau la tine
Rușii nu ajungeau în România, dacă România nu avea nicio legătură cu Germania Nazistă.
Nuuu, deloc.
Știi că am întors armele și am luptat cu rușii și tot ai ajuns la noi nu?
Rușii au întrat în România, ca să o elibereze de trupele germane.
Dacă România nu acceptă trupe germane pe teritoriul ei, rușii nu aveau de ce să intre în România și dacă ar fi intrat, ar fi plecat la presiunile aliaților.
Singura legătură a Poloniei cu Germania Nazistă e că au fost atacați de aceștia - comuniștii au ajuns și acolo.
Țările Baltice, pe care le-a anexat URSS-ul în '39, ce legături aveau cu naziștii?
Dar Finlanda, ea ce legături avea cu naziștii înainte de a fi invadată?
SUA și Marea Britanie de-abia ieșiseră din cea mai mare conflagrație mondială, crede-mă că nu mai aveau chef de ceartă cu sovieticii.
Iar dacă nu intram noi de bună voie în tabăra Axei, eram mai mult ca sigur invadați de germani, ca Iugoslavia.
Si toate tarile care au patit-o mai rau si au ajuns in Urss tot din cauza germaniei naziste au fost anexate?
De ce să fie invadată România De naziști, pentru petrol?
Dacă România semna un acord de neagresiune cu Germania nazistă, nu avea de ce să fie invadată.
Rușii au semnat și eu un pact de neagresiune cu naziștii - vezi cât de bine a decurs.
Nu știu.
Dacă România era ocupată de naziști, era eliberată de armata roșie. Armata roșie s - ar fi retras, la presiunile aliaților.
A fost "eliberată" și în scenariul nostru, stai liniștită!
Tu nu înțelegi că sovieticii nu se retrăgeau fără război, ceea ce Aliații nu-și doreau?
Ești sigur că armata roșie nu se retrăgea fără război din România, dacă România nu ar fi avut legătură cu Germania Nazistă?
Da.
Rușii voiau să-și răspândească ideologia de stat, pentru a-și lărgi sfera de influență. Ca să nu mai vorbim de faptul că instaurarea comunist a dus la Sovromuri, care le-au adus lor numai beneficii și nouă, și mai multe nenorociri decât aveam deja.
Și tu crezi că aliații nu ar fi intervenit militar în cazul României, dacă România nu ar fi avut legătură cu Germania Nazistă, nu?
E a treia oare când îți zic că nu, cum n-au făcut nici în cazul Poloniei ori al Cehoslovaciei
Poate România negocia foarte bine tratatul de neagresiune, pe care îl semna, cu Germania Nazistă.
Iar dacă România nu era ocupată de naziști, armata roșie nu avea de ce să intre în România.
De ce "trebuia"? L-au câștigat aliații care au dat lui Stalin centrul și estul Europei. În decembrie 1944 Churchill și Stalin au stabilit la o cafea procentajul influenței sovietice în Europa Centrală și de Est și l-au scris pe un șervețel. Cei doi tâlhari ne-au stabilit nouă "viitorul": 90% influență sovietică 10% anglo-americană.
Nu este așa pe Churchill îl interesa Grecia - care fusese eliberată de partizanii comuniști și a dat lui Stalin, în compensație, România care i-a alungat de una singură pe germani și Bulgaria care nu fusese implicată militar în război. Bulgarii au menținut relațiile diplomatice pe toată perioada războiului, atât cu Germania cu care aveau o alianță formală cât și cu URSS.
Nu aveau cum să lupte. Stalin a spus la Yalta sau la Teheran (nu mai știu exact) că " în acest război cine ocupă un teritoriu își impune propriul sistem social". Ungaria a încercat în 1956 să se opună sub conducerea lui Imre Nagy și a fost zdrobită de tancurile sovietice și a țărilor din tratatul de la Varșovia.
Polonia, Cehoslovacia, RDG, Ungaria, au fost "eliberate de Armata roșie. Guvernului polonez din exil și Armatei poloneze din exterior - cea care a eliberat Italia, nu li s-au permis să se întoarcă în țară, Ungaria a fost eliberată de noi și sovietici, la fel și Cehoslovacia și Austria. Doar din Austria sau retras armatele sovietice pentru că așa era înțelegerea dar pentru asta au devenit placa turnantă a intereselor sovietice și acum rusești din inima Europei. Bulgaria s-a prăbușit incredibil de repede, singura țară care și-a păstrat armata și regele am fost noi dar nu aveam ce face.
Au încercat cei din Cehoslovacia să se îndepărteze un pic de linia Moscovei și au fost invadați în 1968 de trupele Pactului de la Varșovia. Iar în 1980 s-au revoltat muncitorii din Gdansk sub conducerea sindicatului liber Solidarnoc dar au fost reprimați de securitatea poloneză.
Fals. Românii respingeau comunismul. În august 1944 în România partidul comunist avea puțin peste 1000 de membri și câteva mii de simpatizanți. La alegerile din 1946 populația a votat masiv cu Partidul Național Țărănesc, cu Maniu și Mihalache și cu ce mai rămăsese din PNL, comuniștii având puține voturi. Dar a fost cum a zis Stalin "nu contează cine și ce votează - contează cine și cum numără voturile" - s-au inversat procentele și comuniștii au ieșit victorioși.
Românii s-au opus comunismului cu arma în mână - în toată țara au fost numeroase grupuri armate de partizani anticomuniști dar au fost lichidați rând pe rând de către securitate. Vizionează pe YouTube măcar un episod din lungul serial "Memorialul durerii" realizat de Lucia Hossu și ai să înțelegi cum s-au opus românii.
Nu puteai să pleci din țară. Te arestau și ajungeai in pușcărie dacă încercai să fugi din Romania. Caută pe internet documentare despre Jilava, Aiud, Sighet, Pitești.
Atat comunismul cat si democratia sunt regimuri oligarhice.
Tot clasa aristocrática conduce in diferite moduri.
Cand cei din clasa mai joasa au o ascensiune apar aristrocratii care ori se impun prin tehnici capitaliste ori comuniste.
Soarta tariilor a fost decisa de Churchill si Stalin in timp ce savurand un trabuc si coniac.
Dar una peste alta pentru romani comunisimul a creat mai mult bine decat rau, toata tara a fost construita de la zero si omogenizata
Romania in acea perioada era o tara agrara, in afara de cateva orase era subdezvoltata chiar si pentru Europa de est, in timpul comunismului s-o creat industrie - fabrici- contruit orase, construit tara. Cu timpul comunismu in toate tariile o dus la stagnare, dar stiind ce era inainte de comunism opinia mea ii ca a fost ceva bun
anonim_4396 întreabă:
madaa întreabă: