| Louisa28 a întrebat:

Buna tuturor! Daca vreau sa dau la " Limbi si literaturi straine" in Bucuresti, dupa ce termin liceul, ce nivel trebuie sa am la limba straina pe care o aleg? Daca aleg o limba care nu se preda in scoala, imi va fi predata de la nivelul zero, sau eu trebuie deja sa am conostiinte din domeniul respectiv? Am o prietena care a ales engleza(A) si Chineza( B), mi-a spus ca a fost foarte greu sa nu stie absolut nimic, si alte personane mi-au spus ca au inceput de la zero, insa nu stiu ce sa zic. Este chiar asa?

7 răspunsuri:
| alina2k18 a răspuns:

Da, limba 2 se ia de la 0 dar materia merge repede, trebuie invatat acasa zilnic ca altfel ramai in urma.
Deci la limba A nivel avansat, limba B nivel 0.

| Furnicuta000 a răspuns:

Ca sa intri la facultatea aia trebuie sa dai examen de admitere la 2 limbi ca sa intri la oricare 2 limbi vrei tu. Adica daca tu de ex vrei engleza si chineza, poti da examen la oricare limbi vrei tu de ex spaniola si franceza. Chiar si la romana poti da examen. Deci nu trebuie sa stii chineza, o iei de la 0. Si la inceputul semestrului se face o departajare pentru ca sunt unii care stiu deja limba respectiva, de ex chinezii nativi (da, sunt si vorbitor nativi care se duc la facultatea aia), deci ca sa nu piarda nimeni timpul cine nu stie deloc limba o ia de la 0 si cine stie limba merge la grupa de avansati.
Dar la facultatea asta e exigenta mare asa ca nu ma mir ca i s-a parut greu colegei tale chiar daca era la grupa de incepatori. E foarte multa literatura, profesorii sunt exigenti. Asa ca gandeste-te bine daca vrei sa mergi la facultatea asta

| Louisa28 explică (pentru Furnicuta000):

Multumesc foarte mult! Da, analizez optiunile pe care le am. Sunt intr-o totala dilema legata de facultatea pe care o voi urma, am o lista din care nu stiu ce sa aleg. Multe persoane cunoscute si rude imi spun sa fau la politie, viitor pe care vor ei sa il aleaga pentru copiii lor, insa nu e pentru mine, asa ca analizez optiunile pe care as dori sa le aleg pe viitor. Multumesc foarte mult, din nou, pentru explicatie!?

| 2420 a răspuns:

De ce nu dai la facultatea de litere?

| Louisa28 explică (pentru 2420):

Buna! Am si asta in plan, am o lista cu facultati pe care as vrea sa le urmez, insa acum analizez optiunile, sunt abia in clasa a 11 a, mai am un an, insa vreau sa ma interesez si sa imi fac o impresie despre fiecare facultate in parte, sa aud si ce spun altii. Stiu, ar trebui sa am deja un plan, fiinda mai este doar un an care va trece foarte repede, insa, pana acum, nu am reusit sa ma decid pe deplin. Iti multumesc foarte mult pentru recomandare!?