Nu știi.
Poți steriliza acel „ceva" și abia atunci știi sigur că nu are niciun microb.
Nu neaparat.
Depinde de acel ceva, si mai ales, de tipul microbilor (bacterii, protozoare, ciuperci, virusuri).
Daca e vorba despre "Eu spun de microbii care îți fac rău.",
nici macar microbii periculosi nu sunt mereu periculosi.
Sau la fel de periculosi pentru toata lumea.
Depinde mult de sistemul nostru imuntar daca ne pot face rau sau nu.
Ei incearca mereu sa se inmulteasca, sa se instaleze in cat mai multe celule, dar daca corpul nostru reuseste sa le opreasca, atunci nu e nici un pericol.
Mirosul urat apare uneori, in anumite conditii (ceva legat de prezenta azotului din cate stiu), insa nu mereu.
Daca doresti sa fii sigura ca ceva nu are microbi, il sterilizezi, prin fierbere si alte procedee asemanatoare.
Si il poti proteja suplimentar prin vidare (eliminarea completa a aerului din recipientul/ambalajul unde e depozitat produsul. Cam toti microbii au nevoie si de aer pentru a trai).
Microbii nu sunt neaparat rai. Exista si buni. De ex noi avem bacterii minuscule pe piele care mananca din piele pentru ca altfel nu am mai avea pielea asa fina, ar fi aspra. Sau cele care ajuta la buna functionalitate a proceselor din organism. Tu nu iti dai seama dar o parte din kg pe care le ai le constituie microbii.
Si microbii din mediul inconjurator te ajuta la imunitate, nu e benefic deloc sa te feresti de microbi, nu e ok sa te dezinfectezi non stop cum fac unii oameni
Aplicând igiena personală într-un mod regulat și normal ne exageraănd în privința asta cu fel și fel de fobi anormale fiindcă microbi pot fi cam peste tot. Important este igiena noastră cum o aplicăm asupra noastră.
Microbi sunt niste organisme minuscule pe care le vezi doar la microscop, nu ai cum sa-i mirosi, microbii stau pe orice suprafata si ii avem fiecare din noi. Nu au miros.