Jucam gta5 in tineretea mea si vorbeam cu un american care zicea: ai nostri nu vor sa lucreze si sant niste mofturosi doar sa primeasca ajutor social la fel ca englezii
Pai da? O parte din orice tara de pe pamantul asta este prostuta si needucata. Peste tot sunt astfel de oameni si asa si a trebuit sa fie.
Nu siu ce sa zic vizavi de afirmatia ta.
Donald Trump e un republican, adica e liberal.
Liberalii nu sunt interesati sa ajute clasele sociale defavorizate, ori prostutii sunt defavorizati.
Ce stie sa faca un prostut? Are absolvita vreo facultate, are vreo meserie?
Nu cumva prostutii sunt cei care asteapta pomana, asteapta sa li se dea, sa li se faca, asteapta sa fie condusi?
Partidul emocrat este de extrema stanga, democratii sunt mai putin capitalisti, sunt pro lgbd etc, in timp ce liberalii ( care sunt conservatori ) sunt religiosi ( anti lgbd), capitalisti, familisti si taditionalisti.
Donald Trump e un liberal- republican, un conservator si un familist convins.
Trump este un "familist convins" care are cinci copii cu trei neveste diferite, care si-a inselat fiecare nevasta cu urmatoarea, care a platit actrite de filme de adulti sa nu faca publice relatiile pe care le-a avut cu ele, care a fost acuzat de hartuire sexuala de 26 de femei si care este mai atras de propria fiica decat de nevasta.
Definitia clasica a unui "familist convins".
Iar ca sa-ti raspund si la intrebare, da, binenteles ca in SUA exista si cretini.
Dovada este numarul de sustinatori pe care Trump inca il mai are dupa patru ani de mizerii si minciuni strigatoare la cer, pe care orice om cu un minim de inteligenta le-ar considera inacceptabile.
"Democratic Party (United States)"
Ideology-Majority: Modern Liberalism, Social Liberalism.
https://en.wikipedia.org/wiki/Democratic_Party_(United_States)
"Republican Party (United States)"
Ideology-Majority: CONSERVATORISM, Fiscal CONSERVATORISM, Social CONSERVATORISM.
https://en.wikipedia.org/wiki/Republican_Party_(United_States)
"Conservatism in the United States"
"As with all major American political parties, liberty is a core value. American conservatives generally consider individual liberty—within the bounds of American values—as the fundamental trait of democracy; this PERSPECTIVE CONTRASTS WITH that of MODERN LIBERALS, who generally place a greater value on equality and social justice and emphasize the need for state intervention to achieve these goals."
https://en.wikipedia.org/wiki/Conservatism_in_the_United_States
Eu nu cred asa ceva.
Americanii sunt foarte educati in multe domenii, precum informatica, medicina, inginerie, arhitectura.Ei stiu sa faca multe lucruri cum trebuie si sunt organizati.Investesc mult in educatie.Partea proasta e ca americanul iese din facultate cu zeci de mii de dolari in datorii, dar banii si-i recupereaza in timp ca au si salarii pe masura.
Problema care trebuie adresata este faptul ca au o libertate dusa la extrem si de multe ori mentalitate de turma(ca in orice societate), de aici apar tot felul de dezaxati care vor 10 pronume sau oameni cu prea mult timp liber care s-au gandit ca Pamantul ar fi plat.
Problema cea mai mare la ei este aceeasi ca la noi, doar ca in proportii mai mari ca si populatia e mai mare.
Americanii nu sunt uniti.Se impart in n bisericute si se cearta si isi consuma energia pe lucruri inutile cum ar fi rasismul.
Deci problema cu americanii e ca au o libertate foarte mare si nu o apreciaza cum trebuie/ o folosesc in mod negativ pentru scopuri inutile care duc la decaderea societatii si nu ajuta la nimic.
In locul tau as fi mai atent cu generalizarile si prejudecatile ca nu sunt productive.
Sua este tara extremelor, cu mintiile de top ale lumii dar majoritatea tine de cealalta extrema. Inteligenta medie a cetateniilor din Sua este Sub cel al Europei. Am vorbit pe chaturi diverse cu americani si am fost stupefiat de prostia lor
De vina este sistemul prea liberal de servicii sociale, precum si de educatie, unde totul este optional asa ajung multi anaflabetim, creduli etc.
Deci da americanii sunti prostuti in general
As mai adauga la ce ai zis tu si curentul consumerismului ca fiind un factor mare pentru cum sunt ei ca tara, curent pe care l-am adoptat si noi, de altfel.
Adevarat? Da, cel mai probabil, indiferent cati si ce fel de intelectuali sunt, deoarece intelectualitatea lor nu este propagata cum trebuie.
Stilul lor sa fie bun, sanatos, benefic, unitar, recomandat? Nu, evident, chiar daca ei prospera in modul lor, si doar cativa dintre ei.
Am fost mult timp printre ei și pot concluziona ca sunt ca o turma de oi conduși de un procent mic de oameni foarte inteligenți!
Probabil da adica copii lor vin cu pistolul la scoala si inpusca alti copiii dar sunt si oameni de treaba si educati