"Maiteryi" de Mircea Eliade se aseamana putin cu "Ultima noapte...'', PENTRU CA AMBELE SUNT SCRISE DIN PERSPECTIVA UNUI NARATOR SUBIECTIV, romanul lui Eliade chiar avand frma unui jurnal. E o carte foarte buna "Maitreyi", iar povestea de dragoste dintre Allan si Maitreyi este fascinanta, precum si toate detaliile cu privire la cultura indiana. Lectura placuta!
Cartea "mea de suflet" este Legendele Olimpului de Alexandru Dumitru si inca una misto este Povestea unui om necajit de M. Sadoveanu! Ti-le recomand sa vezi ca unai plina de aventura si alta plina de drama!
Funda?
Buna eu nu am citit Ultima noapte de dragoste.dar am citit alte carti si ti le recomand cu cea mai mare placere:Sndra Brown -Sa nu trimiti flori(daca o sa cauti pe net ai sa vezi ca mai are si alte carti scrise tot de dragoste). Sper sa iti placa
Buna! Poti citi Patul lui Procust, tot de Camil Petrescu, La rascruce de vanturi-Emily Bronte, Pasi in desert-Vasile Gionea, La rasarit de Eden- John Steinbeck..Ar mai fi foarte multe, dar mie cartile astea mi-au placut in mod deosebit! Lectura placuta!
Hmmm, e seamana foarte putin dar e un roman deosebit Cele doua Diane de alexandre dumas.e o poveste de dragoste incredibil de frumoasa, cu foarte multe obstacole pentru cei doi indragostiti. ultima noapte e unica, nu prea poti sa o asemeni cu ceva.
Intr-adevar, este unica, dar eu m-am referit la tipul acesta de scriere sub forma unui jurnal, cu framantarile personajului si viziunea lui asupra lucrurilor..sau daca nu asta, atunci macar povestea de ar fi asemanatoare. Merci oricum
O carte foarte frumoasa care seamana cu un jurnal, adica e subiectiva, e Donna Alba de gib.i. mihaescu. e chiar superba!