| laviniaerg a întrebat:

M-ar interesa, din experienta voastra de lectura, ce ati mai citit asemanator cu "Ultima noapte de dragoste[...]" a lui Petrescu. Poate fi din literatura universala sau chiar romaneasca. Multumesc!

9 răspunsuri:
| Euletitia a răspuns:

"Maiteryi" de Mircea Eliade se aseamana putin cu "Ultima noapte...'', PENTRU CA AMBELE SUNT SCRISE DIN PERSPECTIVA UNUI NARATOR SUBIECTIV, romanul lui Eliade chiar avand frma unui jurnal. E o carte foarte buna "Maitreyi", iar povestea de dragoste dintre Allan si Maitreyi este fascinanta, precum si toate detaliile cu privire la cultura indiana. Lectura placuta!

| YONTU a răspuns:

Lollaughing

| YONTU a răspuns:

Cartea "mea de suflet" este Legendele Olimpului de Alexandru Dumitru si inca una misto este Povestea unui om necajit de M. Sadoveanu!winking Ti-le recomand sa vezi ca unai plina de aventura si alta plina de drama!
Funda?big grin

| YONTU a răspuns (pentru YONTU):

Mitru scuze greseala!

| Lollipop023 a răspuns:

Buna eu nu am citit Ultima noapte de dragoste.dar am citit alte carti si ti le recomand cu cea mai mare placere:Sndra Brown -Sa nu trimiti flori(daca o sa cauti pe net ai sa vezi ca mai are si alte carti scrise tot de dragoste). Sper sa iti placawinking

| Undercover10 a răspuns:

Buna! Poti citi Patul lui Procust, tot de Camil Petrescu, La rascruce de vanturi-Emily Bronte, Pasi in desert-Vasile Gionea, La rasarit de Eden- John Steinbeck..Ar mai fi foarte multe, dar mie cartile astea mi-au placut in mod deosebit! Lectura placuta!happy

| elenuyzy a răspuns:

Hmmm, e seamana foarte putin dar e un roman deosebit Cele doua Diane de alexandre dumas.e o poveste de dragoste incredibil de frumoasa, cu foarte multe obstacole pentru cei doi indragostiti. ultima noapte e unica, nu prea poti sa o asemeni cu ceva.

| laviniaerg explică (pentru elenuyzy):

Intr-adevar, este unica, dar eu m-am referit la tipul acesta de scriere sub forma unui jurnal, cu framantarile personajului si viziunea lui asupra lucrurilor..sau daca nu asta, atunci macar povestea de ar fi asemanatoare. Merci oricum

| elenuyzy a răspuns (pentru laviniaerg):

O carte foarte frumoasa care seamana cu un jurnal, adica e subiectiva, e Donna Alba de gib.i. mihaescu. e chiar superba!