| Catalinaqqq111 a întrebat:

Buna tuturor, pentru a da TOEFL sau IELTS, cate luni credeti ca sunt necesare pentru un incepator? Sau e vorba de ani?

Răspuns Câştigător
| Cameliapantiru a răspuns:

Buna, Catalina! Daca esti vorbitor incepator al limbii engleze cred ca e nevoie de vreo 3 ani pentru a te prezenta cu succes la examen. Pentru un vorbitor avansat, insa, sunt suficiente 6 luni de pregatire axata pe rezolvarea catorva zeci de modele de teste TOEFL sau IELTS. Acum, depinde si cat de ocupata esti la scoala sau serviciu si cat timp poti aloca exclusiv limbii engleze, daca urmezi cursuri sau meditatii in vederea pregatirii examenului sua nu, care este capacitatea ta de acumulare a cunostintelor etc.

| Catalinaqqq111 explică (pentru Cameliapantiru):

Multumesc pentru raspuns! Partea rea este ca abia acum m.am hotarat sa plec la universitate in alta tara fiind clasa a 11-a. Incepator nu sunt...stiu cat de cat sa vorbesc, cunosc o parte a gramaticii, insa nu cunosc indeauns vocabularul pentru nivelul universitar. Incep pregatirile de maine si la anul in ianuarie as vrea sa am diploma. Cu Dumnezeu inainte!happy

| Cameliapantiru a răspuns (pentru Catalinaqqq111):

Buna! Pentru a-ti dezvolta vocabularul, iti recomand sa citesti cat mai multe carti in limba engleza, in psecial literatura clasica scrisa de britanici (Jane Austen, surorile Bronte, Thomas Hardy, Charles Dickens, William Thackeray, Wilkie Collins etc), sa vizionezi filme in engleza fara subtitrare, sa asculti muzica in engleza, sa accesezi siteuri pe teme care te intereseaza pe tine in limba engleza. Cand citesti o carte si nu intelegi un cuvant, cauta-l in dictionar si noteaza-l, iar la sfarsitul lecturii reia toate cuvintele scoase din dictionar in acea zi. Vei fi surprinsa cat de mult iti vei imbogati vocabularul in cateva luni si intr-un mod destul de atrcativ, parerea mea! Apoi, lucreaza multe exercitii de gramatica pentru a o stapani la perfectie si nu in ultimul rand cateva zeci de modele de teste. Sunt sigura ca daca inveti sistematic, iti vei imbunattai cunostintele d elimba, vei obtine diploma si vei face fata cu brio cerintelor vietii universitare din tara in care vei decide sa mergi! Mult, mult succes!

| Catalinaqqq111 explică (pentru Cameliapantiru):

Asa voi face. Va multumesc mult inca o data pentru sfaturi si sustinere! :*

3 răspunsuri:
Întrebări similare