| DaddySGirl a întrebat:

Pot zice ca ma framanta un lucru de o vreme.In toate cartile pe care le-am citit(erau doar 2, dar nu conteaza; face fraza sa sune mai bine), in toate locurile in care am mers, am observat ca oamenii bolnavi(si aici ma refer la cei handicapuri/arsuri intinse pe tot tegumentul/tumori)care aratau mai ciudat erau desconsiderati.Chiar si eu fac asta, ii desconsider prosteste, ma feresc de ei din simplul motiv ca nu sunt obisnuita cu oamenii bolnavi in jurul meu.
De ce ne este frica de cineva diferit? Oare asta se petrece de cand lumea? Oare va continua si-si va face o cronologie ca incepand de nicicand si terminandu-se niciodata?
As dori argumente serioase.Multumesc anticipat!
PS:Am ales categoria datorita existentei culturii civice, ce-ar trebui sa se dezvolte in fiecare dintre noi.

Răspuns Câştigător
| alexmircescu13 a răspuns:

Aici intervine componenta animalica (si destul de greu de tinut sub control) a omului, mai pregnanta la copii si uneori atenuata, sub efectul maturizarii in gandire si al educatiei, la oamenii trecuti de varsta juvenila. Daca citesti despre comportamentul social al animalelor, ai sa gasesti multe similitudini care se transforma in tot atatea argumente solide. Acest atavism se manifesta de cand omul nu era tocmai om si cred ca se va mentine pana cand omul fie va evolua, fie va disparea. In general sunt un om optimist, dar unu si cu unu tot doi fac, fie ca o spun printre lacrimi sau printre sughituri de ras. Naspa!

1 răspuns: