1. In legatura cu programu poti avea ore si de la 8 dimineata si de la 12 sau 13... depinde cum este structurat oraru.
2. Notarea aici se bazeaza pe punctaje si puncte de credit.
pe fiecare semestru vei avea cate un examen, ca sa treci in anul doi cu bine trebuie sa ai puncte credit si punctajele necesare la fiecare materie si sa iei si examenul
3. da trebuie sa stii si materia de liceu putin... de exp... la matematica o sa ai probabil serii numerice sau tot felul de lectii care o sa se pupe cu materia din liceu si ar fi bine sa stii si din liceu putin.
SUCCES!
Eu am terminat medicina. Programul a variat de la 8 pana la 20 in primii ani, pana la 8-14-15 in ultimii ani. Cel mai obositor mi s-a parut in anul 1 cand aveam cursuri pana la ora 20 ca nu eram obisnuita sa stau atat plecata de acasa.
Note au fost dar nu ca la liceu. Dadeam lucrari, 1-2 la cateva materii si nu mereu au contat. De ex la anato nu au contat deloc, la biochimie erau orientative, de ex daca luai 10 in lucrare si la examen luai 8, 3 iti putea rotunji la 9. Din anul 3 nu am mai dat lucrari, mergeam direct la examene. Examenele constau in proba practica cu pacientul, una teoretica. Trebuia sa o trecem pe cea practica pentru a intra in cea teoretica, dar la final conta doar ultima nota. La final se face media notelor si aia e media ta de an.
La mine materia de liceu din care se da admitere cuprinde biologie, chimie sau fizica. Trebuiau stiute ca sa intram, dar apoi materia din facultate a fost noua, puteam sa nu stim nimic din materia de admitere ca tot ne-au luat de la 0 si am invatat
Eu am terminat Politehnica și îți spun cum e
La Politehnică vei avea în orar multe materii, ceea ce înseamnă multe ore.Am avut zile și cu 8 ore.Cursurile pot începe la 8, la 10 sau la 12.
Politehnica îi pune pe studenți să fie prezenți și activi la ore.Nota finală este alcătuită din nota de la examen adunată cu note de la seminar și/sau laborator.La seminar vei fi notat pe prezență, vei da lucrari și trebuie să răspunzi și să-ți faci temele. Fără prezențe la seminar, un student trebuie să facă de 10 la examen ca să treacă cu nota 5. Dacă un student are prezențe complete la seminar, dar n-a făcut nimic la lucrări, va trebui în examen să facă de 7, 5 ca să treacă cu 5.
Prezența la laborator este obligatorie.Vei face laboratoare de fizică, cu lucru în echipă și vei face laboratoare pe calculator.La cele cu lucru în echipă n-ai voie să ai nicio absență, că altfel nu intri în examen și nu poți da nici restanța până nu recuperezi laboratoarele.La final, ve susține un colocviu de laborator(care după părerea mea e o porcărie imensă) în care trebuie să răspunzi la niște întrebări legate de lucrările de laborator pe care le-ai făcut.S-ar putea să-ți dea la colocviul ăsta și o interpretare de date experimentale.Totodată,vei fi nevoit să predai și toate referatele de laborator, deoarece nota finală pentru activitatea de laborator va fi media generală dintre notele pe referate și nota de la colocviu.Pentru un referat de laborator nepredat profesorul poate da note de 0, 1 sau 2. Așa că trebuie să-ți alegi bine echipa și să păstrezi datele experimentale ca să poți face referatele.La acele laboratoare cu lucru pe calculator, poți să ai maxim o absență.dar asta depinde de profesor.
O să faci destulă matematică și fizică la facultate.La mate vei face Algebră, Geometrie și Analiză, iar la fizică vei face toate ramurile ei.Trebuie să vi cu o bază destul de bună din liceu atât la mate, cât și la fizică, altfel îți va fi greu să treci la acele materii.
Opomanapeviatamea întreabă: