| eelvira7 a întrebat:

Buna tuturor.
Sunt in clasa a XII a si am nevoie de niste informatii in legatura despre o facultate. Mai exact facultatea de economii din Timisoara a FEAA.
As vrea sa merg acolo, insa am nevoie de detalii cum ar fi daca se intra pe baza de examen sau dosar si cam ce medii mi-ar trebui pentru admitere.
As fi foarte recunoscatoare daca cineva mi-ar raspunde cineva. Multumiri anticipate!

2 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU este vorba de "facultatea de economii" din Timisoara, ci de "Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor" :)

La această facultate este foarte CIUDAT modul de calcul al mediei de admitere :))

"4.3. Media generală la concursul de admitere pentru candidaţii declaraţi ADMIŞI în urma interviului bazat pe Scrisoarea de Intenţie se va calcula astfel:
MA = (3 x M1 + M2)/4
în care:
MA = media generală de admitere;
M1 = media generală de bacalaureat;
M2 = max {NEB, NPEB, NMB, NGB, NIB, NSUB}, cu
NEB = nota la disciplina "Economie" de la bacalaureat;
NPEB= nota la disciplina cu profil economic de la bacalaureat,
alta decât disciplina "Economie"
NMB = nota la disciplina "Matematica" de la bacalaureat;
NGB = nota la disciplina "Geografie" de la bacalaureat;
NIB = nota la disciplina "Informatică" de la bacalaureat;
NSUB = nota la o disciplina socio – umanistă la bacalaureat (Istorie, Logică, Filosofie, Sociologie, Psihologie)
Observaţie: În cazul în care la bacalaureat candidatul nu a susţinut probă la niciuna dintre disciplinele menţionate la media M2, atunci se va lua în calcul M2 = 0.
4.4. Admiterea candidaţilor se face în ordinea descrescătoare a mediei generale de admitere, conform opţiunilor notate în fişa de înscriere şi în limita numărului de locuri prevăzute pentru fiecare specializare. Un loc în regim „fără taxă" poate fi ocupat doar în cazul în care media de admitere este minim 7.00. Locurile „fără taxă" neocupate la o specializare ca urmare a aplicării acestui criteriu se alocă celorlalte specializări, în ordinea mediilor. Numărul de locuri „fără taxă" alocat după admitere pentru o specializare se păstrează pe toată durata ciclului de licenţă (toţi cei trei ani universitari).
4.5. Departajarea la medii egale se face după următoarele criterii, în ordine:
1. media M1
2. nota M2" - SURSA = Regulamentul ( "Metodologie admitere Licenta 2014" ) de la linkul oficial :
...A_2014.doc
http://www.feaa.uvt.ro/......-2014.html

Vezi şi mediile la linkul oficial :
http://www.feaa.uvt.ro/......e_2014.pdf

Toate cele bune.

| corolav a răspuns:

Domnișoară, sînteți româncă?
Ați urmat un liceu și vreți să urmați o facultate?
Ați luat BAC-ul?