"La terminarea studiilor de licență sau master ale Facultății de Istorie poți activa în varii domenii, de la cel didactic, până la arheologie și arhivistică. Absolvenții facultății pot deveni cercetători, profesori, muzeografi, arheologi, arhiviști, jurnaliști, diplomați, bibliotecari, specialiști în cadrul unor instituţii şi organizaţii axate pe problematica patrimoniului sau integrării europene (în primării, prefecturi), ghizi turistici, angajați în serviciile de informaţii româneşti (SRI, SIE) etc."
Asta in teorie. In practica... cine stie unde ii poarta viata ^_^
Din pacate ai dreptate, si eu am avut ganduri sa dau la facultatea de istorie ca ma atrage, citesc ore dupa chestii legate de istorie, dar stiu ca nu am ce mare lucru sa fac cu diploma. Ca a fi profesor nu e de mine.
Hei! Pai daca stii si limba engelza, te poti angaja in strainatate pe un post de istoric.
Nu merge chiar asa, ai nevoie de aptitudini sociale, si relatii
Daca te pasioneaza istoria poti sa te ocupi de ea ca hobby. Ideea e sa nu alegi o facultate moarta de-asta gen istorie, geografie, stiinte sociale...
Pai daca eu sunt pasionat de stiinte sociale?
Am avut o nata mica la evaluarea nationala din calsa a 8 -a, din cauza asta " am picat " la profilul real, specialiarea mate-info, dar NU MI-A PLACUT DELOC.
Asa ca, as vrea sa urmez o facultatea din sfera stiintelor socio-umane.
M-ar interesa istoria sau... jurnalistica (jurnalismul).
Nu stiu ce legatura e intre istorie si jurnalism, din cate am citit, jurnalismul tine mai mult de limbi straine, de filologie, in timp ce istoria tine mai mult de geografie si sociologie.
Am un an la dispozitie, DOAR UN AN. In acest an, voi face si pregatire intensiva la disciplina, pe care mi-o voi alege.
Mai am si o pasiune mai veche, si anume, politica.
Istoria s-ar potrivi cu politica. Cele doua se impaca foarte bine.
Faci frumos jurnalism sau ceva conex. Hai sa fim seriosi... pasionat de stiinte sociale. Ce te pasioneaza? Ce sunt alea stiinte sociale? Ce mari realizari in domeniul asta s-au facut pe la noi? Cum iti vezi viitorul in domeniul asta? P.S. Istorie, politica, stiinte sociale. Esti un nenorocit? Daca nu, si pari un baiat destept dupa cum scrii... EMIGREAZA! Sau apuca-te direct de munca si fa dupa aia facultatea pe banii tai. O sa ai o cu totul alta perspectiva asupra lucrurilor. Nu stiu de unde e nenorocirea asta de mentalitate de la noi ca imediat ce ai terminat liceul trebuie' sa faci facultate. Uite, acum nu mai e ca pe vremuri, poti sa intri in armata si poti sa faci dupa aia si studii superioare in cadrul armatei. Cum ziceam, esti destept. Sau cel putin pari. Use ur brain! Iti tin pumnii!
Pai, ca sa emigrezi, trebuie sa fii specialiat intr-un domeniu. Trebuie sa ai o calificare, o facultate absolvita.
Facultatea, pe care o faci, trebuie sa te pasioneze, trebiie sa iti place ceea ce faci.
Cumnata-meu e in Anglia, are doar bacul luat, se descurca foarte bine. Important e sa fii serios si sa iti vezi de treaba. Studii poti face si acolo.
Wow, câte prejudecăți pe aici cu privire la facultatea de istorie eu am găsit loc de muncă bine plătit după absolvirea facultății. mai contează și ce știi tu să faci, nu doar ce diplomă ai și sunt norocoasă să lucrez în domeniu, deci o fac de plăcere... lăsați prejudecățile și puneți-vă pe treabă, cu nicio facultate nu se moare de foame, doar dacă treci prin anii de studenție ca gâsca prin apă