De ce crezi ca exista stare de dezagregare? Dezagregarea nu e o stare, ci un proces. Orice se dezagrega, de exemplu o masa de roca care se sfarama, este intr-o stare de agregare sau alta inainte de dezagregare, in timpul procesului de dezagregare si dupa acesta. Crezi ca daca inventezi notiuni, acestea devin reale, prin simplul fapt ca ti le-ai imaginat? Am citit multe aberatii pe site, dar asta este cea mai mare.
Uite - te, te rog, aici : " https://www.tpu.ro/educatie/buna-tpu-ce-stare-de-agregare-are-smantana/ ".
Sa luam cub de gheata care se topeste intr-un vas. In vas avem la inceput doar gheata, un solid. Apoi avem gheata, un solid, si apa, un lichid. In final avem doar apa, un lichid. In nici un momemt nu am avut ceva fara stare de agregare. Nu ai nevoie de cuvantul ''dezagregare'' aici.
Cubul de gheață la rece, adică la temperaturi scăzute este solid, adică are stare de agregare solidă și nu are stare de dezagregare.
Când cubul de gheață începe să se topească și până se face apă este în stare de dezagregare și nu are stare de agregare.
Când cubul de gheață s - a făcut apă este în stare de agregare lichidă și nu are stare de dezagregare.
Https://ro.wikipedia.org/wiki/Stare_de_agregare Pe langa faptul ca articolul clarifica semnificatia termenului ''stare de agregare'', in asa fel incat sa inteleaga si un om complet neinstruit, pe langa faptul ca nu folosete, adica nu are nevoie de ea, notiunea folosita de tine in mod impropriu ''stare de dezagregare'', dar da si exemplu ghetii care se topeste.
Da. Si poti sa il intrebi, daca vrei. Imi dau seama foarte clar de motivele pentru care acest fizician de profesie ti-a dat acel raspuns. 1. A considerat ca esti troll, si sa iti raspunda serios ar fi insemnat sa hraneasca trollul. 2. Pune o intrebare cretina, si vei primi un raspuns cretin. Participand la concursuri stupide, castigi premii stupide.
Ca troll esti perceput, de asta ti se raspunde, de regula, in bataie de joc. Uita-te te rog ce raspunsuri primesc alti utilizatori. Cum se face ca nu ti-ai dat seama din articol cat de aberanta e intrebarea ta? Daca cineva trolleaza, am zis DACA, participa, prin insusi acest fapt, la un concurs stupid, acela de a face alti oameni sa abandoneze schimbul liber de idei. Daca o face mai eficace decat alti trolli, el simte ca a castigat concursul. Totusi, castiga un premiu stupid, cum ar fi o insulta, un raspuns la misto, si adesea suspendarea pe termen nelimitat.
Vrei să spui că întrebarea pe care am pus - o eu cu starea de dezagregare este aberantă, pentru că nu există stare de dezagregare, nu?
Vrei să spui că sadrian49 nu mi - a dat un răspuns serios la întrebarea cu smântâna. sadrian49 a râs de mine prin răspunsul pe care mi l - a dat la întrebarea cu smântâna, pentru că a crezut că întrebarea cu smântâna este neserioasă?
Da, asta vreau sa spun. Pozitiv la ambele intrebari. Dar totusi, ''stare de dezagregare'' s-ar putea folosi in unele imprejurari, ca o exprimare inabila dar inteligibila. Atata ca nu are legatura cu starile de agregare. Vezi tu, in afara de termenul din fizica, exista si un sens popular al cuvantului ''agragare''. Se poate folosi cuvantul in sensul lui popular, pentru orice se aduna in mod ordonat. Iar daca exista termenul popular ''agregare'', exista si ''dezagregare''. Atat ca nu are legatura cu starile de agregare. Corpurile trec dintr-o stare de agregare in alta.
Exemplu. Prin decizia ta de a deveni o persoana mai buna, aprofundand unele notiuni de baza, in mod gresit, adica fara studiu sistematic, ci prin imaginarea unor solutii aberante, creierul tau a inceput un proces de dezagregare. Totusi, la inceputul acestei degradari, creierul tau era in stare solida, acum in timpul procesului este in stare solida, si la sfarsitul procesului va fi in stare solida, desi nu va mai puta gandi nici macar aceste aberatii. Chiar daca ar trece in stare lichida, sa zicem, intr-o stare de agregare tot ar fi. Intelegi acum?
Se poate folosi, si foarte rar, se foloseste, este o greseala mica, o exprimare inabila, dar nu este o stare ca cea de agregare, si nu poate fi nici contrariul starii de agregare, cata vreme orice exista are o stare de agregare. Eu vad ca esti troll, dar nu are nic, troleaza linistit. Pana la urma, tu nu fortezi pe nimeni sa iti raspunda.
Uite - te aici, te rog : " https://chatgpt.com/share/66f3e35c-c524-800c-8847-f723cf6199eb ".
Uite - te și aici, te rog : " https://chatgpt.com/share/66f3e35c-c524-800c-8847-f723cf6199eb ".
Gheața care se topește într-un pahar de whisky. După câteva pahare intri in stare de dezagregare și cazi sub masă.
ofataoarecare123 întreabă: