Ce vorbesti?!
Dac-o "scol din morti" pe profa mea, imi zice acelasi lucru: Baltagul este un "must know".
Eu am fost la real, insa si daca ai fi fost la uman, este o absurditate sa spui ca profesorul nu puncteaza fix Baltagul.
Mai mult ca sigur elevii respectivi au tratat opera superficial.
Sunt de acord cu tine. Daca vei concepe un eseu bine structurat, complet si complex, cu siguranta profesorii evaluatori nu vor avea nimic de comentat, cu siguranta ca vor ramane surprinsi placut de alegerea facuta. Insa, uneori e bine sa alegi opere, asta mi s-a spus si mie, pe care nu le iau toti elevii in considerare, sa aduci ceva nou de citit pentru profesor, sa fii original.
Ehei, dar de ce ai ales 2 de la Eminescu? Inveti numai una, cea pe care o consideri cea mai usoara si atat, ca la bac iti cere o singura opera de la X autor. Da, poti face referinte critice sau hermeneutice, insa astea-s "utile" numai si numai in introducere.
Eu am ales "Luceafarul", caci exista un mic secret: in cuprins, cand dezvolti tablourile, iti poti permite sa nu fii tocmai la punct cu analiza, adica sa te iei la tranta cu fiecare strofa sau vers, ca, de altfel, "Luceafarul" este destul de ampla, de asta mi-am si permis sa-mi fac eseul in partea de explicat tablourile, sa le scriu mai vage, sa mai omit niste chestii, bineinteles dandu-mi si ocazia sa invat numai cateva versuri mai semnificative pe care sa le dau ca exemple.
De la Sadoveanu, "Baltagul", ca aveam destule tangente.
Floare albastră, e prea mult de scris la Luceafărul și pentru a mă încadra și în timp și să fac un eseu bun, am ales-o pe a doua. La Luceafărul poți scrie până la anul.
Am ales Baltagul.