| Cami2003 a întrebat:

Buna!
V-ați simțit vreodată rău din cauza notelor primite în facultate? Tocmai ce am primit rezultatele pentru două examene și simt că nu am primit notele in mod corect. Am depus contestație, pentru că am pățit același lucru și în semestrul I. Știu că nu contează atât de mult, doar că simt că am muncit degeaba și că am ținut degeaba să merg la fiecare curs în parte.

8 răspunsuri:
| sweetys a răspuns:

Notele nu indica capacitatea ta. Nici ce note ai avut in liceu, nici ce note vei lua la examen. La angajare o sa te intrebe daca ai experienta. Iar ceea ce inveti, inveti pentru dezvoltarea ta. Notele nu o sa reflecte cunostintele tale. Eu am avut sefa de promotie care daca o puneai fata in fata cu alte colege cu medii mult mai mici, o puneau cu botul pe labe, a avut noroc cu sora ei mai mare care o stiau profesorii si cu faptul ca a copiat la multe examene, fiindca toti o credeau desteapta. Nu o sa te intrebe nineni de note. Singurul lucru la care te ajuta, o reprezinta bursa daca o iei sau nu.

| Cami2003 explică (pentru sweetys):

Mă interesează notele pentru cămin. Nu neapărat pentru bursa, pentru că anul trecut s-au dat bursele începând cu media 9, 5.

| sweetys a răspuns (pentru Cami2003):

Daca tu consideri ca meritai mai mult si esti bazat pe ceea ce sti, poti sa faci contestatie. Daca iti scade nota, cand se dau restantele poti sa dai marire, numai ca o sa platesti (cel putin asa era la mine la facultate si acum 5 ani).

| Cami2003 explică (pentru sweetys):

Nu știu exact cum e cu taxele, ca sa fiu sinceră. nu am avut niciodată restanță și nici la măriri nu am fost. Doar că m-am consultat cu profa de la seminar, când am primit nota, și dansa mi-a spus că, pe ce am scris, trebuia să primesc ceva mai mult, cu cel puțin 0, 75-1 punct. Data trecuta când am depus contestație am avut o nota cu mult mai mare, și este o diferență la media între 7 și 8, sau între 8 și 9.
Mulțumesc!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Si daca ai facut contestatie crezi ca profesorii iti vor da zece? Poate iti vor da un 5. Este riscanta varianta contestatiei deoarece nu sti ei ca profesori cum interpreteaza aceasta actiune a ta si daca ei se simt amenintati te pot lasa repetenta sau corigenta, la ce facultate esti?

| Cami2003 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Daca știi că ai rezolvat corect -nu vorbesc acum de năzuința de a obține 10 pe linie, ci de faptul că tu știi că nu ai nicio greșeală, dar nota ta a fost mai mica-, contestația își are rostul. La facultate nu mai sunt corigente. Pur și și plus dai examenul, daca nu ai promovat, in sesiunea de restante.

| faranume30 a răspuns:

Buna! Am exact aceeași problema doar ca puteam sa iau mai mult de atât in examen.Mi-e frica sa depun contestație

| Cami2003 explică (pentru faranume30):

Am depus. Pentru că și semestrul trecut a fost exact la fel. Și nu înțeleg cum corectează profesorii acele lucrări.