| vladg86 a întrebat:

Buna,

Va rog daca puteti sa ma ajutati cu o informatie.

1. As dori daca poate cineva sa-mi dea mai multe informatii despre pregatirea in vederea examenelor Cambridge Esol si ce anume trebuie sa inveti, exista vreo programa de rpegatire, suport de curs, bibliografie?

2. Cat de avansat este acest curs, se adreseaza unui anumit grup tinta sau nu conteaza? Ma refer ca trebuie sa stii engleza de baza / incepator ori sa fii mai avansat?

Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare un raspuns.

1 răspuns:
| BiuL a răspuns:

Sa inteleg ca vrei sa dai examenul Cambridge. Bun. Sunt mai multe nivele, cele mai importante sunt : FCE (First Certificate in English), nivel mediu, CAE (Certificate in Advanced English) avansat si CPE (Certificate of Proficiency in English) foarte avansat.
Eu am dat in a 11a advanced, eu stiam destul de bine engleza si am facut ore in particular cateva luni cu o profesoara de liceu. Am facut modele de teste, exista multe culegeri de teste, intreaba-ti profesoara de engleza sau la o librarie.
In functie de cat stii tu trebuie sa iti alegi nivelul si apoi sa tot faci teste sa exersezi, nu e nimic de invatat in sensul de tocit. Daca nu te simti sigur pe tine, ia niste ore.
Sunt 3 sesiune de examen in fiecare an iarna, primavara si vara. Treci cu nota A, B si C. Pentru A trebuie sa scoti un scor de peste 80%, pentru B 75 - 79 % si pentru C - 60 - 74%. Daca iei mai putin cazi. Eu am luat A si nu mi s-a parut greu.