| spaikizz a întrebat:

Va rog sa imi explicati si mie patrulaterele. Nu ma prin care este faza. Adica zice la o problema sa justificam cum sunt dreptele MN si PQ daca unghiurile M si Q sunt suplementare. Eu ce sa zic? Ca nu ma prind.

[profu' nostru e preda doar teorema si atat. Eu am incercat sa caut pe internet mai mu; te dar nu am gasit].
Multumesc mult si bineinteles ca dau fudita.

Răspuns Câştigător
| ץtгє๓3๒гєคк๔คภςє a răspuns:

Patrulaterul reprezintă poligonul cu patru laturi. Patrulaterele pot fi simple sau complexe, iar cele simple, concave sau convexe.

[modificare] Patrulatere convexePatrulaterele convexe reprezintă cele mai cunoscute patrulatere. Următoarea listă cuprinde câteva dintre acestea:

trapezul: două laturi opuse sunt paralele;
trapezul isoscel: două laturi sunt paralele și celelalte două sunt congruente; prezintă proprietatea că diagonalele sunt congruente;
paralelogramul: laturile opuse sunt paralele și congruente două câte două;
rombul: paralelogramul cu toate laturile egale; prezintă proprietatea că diagonalele sunt perpendiculare;
dreptunghiul: paralelogramul cu toate unghiurile drepte; prezintă proprietatea că diagonalele sunt congruente;
pătratul: rombul cu toate unghiurile drepte sau dreptunghiul cu toate laturile egale; prezintă proprietatea că diagonalele sunt congruente și perpendiculare;
patrulaterul inscriptibil: patrulaterul ale cărui vârfuri aparțin unui cerc; pătratul, dreptunghiul și trapezul isoscel sunt patrulater inscriptibile;
patrulaterul circumscriptibil: patrulaterul în care poate fi înscris un cerc; Teorema lui Pithot se referă la acest tip de patrulatere. "Într-un patrulater circumscriptibil suma lungimilor laturilor opuse este egală"

2 răspunsuri:
| didiDia a răspuns:

Pentru cazul tau concret de problema: daca ai patrulaterul MNPQ si unghiurile M si Q sunt suplementare, inseamna ca dreptele MN si PQ sunt paralele.

| HuskyBoy99 a răspuns:

Un patrulater este orice figura cu 4 laturi.sa zicem un patrat ok? Si punctele MQ si NP se suprapun daca il transformam in cub.Desigur literele N si Q sunt opuse, la fel si M si P. Fundita te rog frumos!