Poti alege dintre:
Pinguini:
Toţi pinguinii trăiesc în colonii, în emisfera sudică, mai exact în Antarctica, sudul Americii de Sud şi sudul Africii. Le place să-şi ducă viaţa pe bucăţi mari de gheaţă şi să înoate într-un ocean cu apă foarte rece, fiind adaptaţi pentru un astfel de trai. Singura specie de pinguin din lume care trăieşte în emisfera nordică (la Ecuator) este pinguinul Galapagos, de talie mică.
- Cel mai mare pinguin este cel Imperial, care poate ajunge la o greutate de 30 kg şi la o înălţime de 1, 20 m. Cam cât un liliputan... Poate fi recunoscut după petele galbene de pe o parte şi alta a capului. Şi cel Regal este aproape la fel de mare, dar se remarcă în special prin coloritul lui: are gulerul portocaliu şi pete galbene de jur împrejur.
Femelele din ambele rase (Imperial şi Regal), după ce depun ouă, se duc la ocean să se hrănească, iar masculii rămân să protejeze ouăle de frig. Lor le vine rândul să intre în ocean după ce se întorc femelele.
- Cel mai mic pinguin din lume este Micul Pinguin Albastru (Eudyptula minor), de mărimea unei raţe mici: 1, 2 kg şi doar 38 de cm. E ca o jucărie... vie. Are pe spate o dungă gri-albastră, iar picioarele sunt rozalii.
- Pinguinii înoată cu ajutorul aripilor rigide care sunt pe post de înotătoare şi al labelor lungi şi plate. În apă îşi dovedesc măiestria: când înoată, pot atinge viteze destul de mari - chiar şi 35 km la oră, fac sărituri spectaculoase în aer, de până la 2 m înălţime şi 3 m în lungime. Pe uscat în schimb sunt foarte înceţi, mergând cu o viteză de 1-2 km pe oră.
- Ei nu au oase pneumatice, ca alte păsări. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care nu pot să zboare. Înainte să se scufunde, pinguinii înghit pietre, ca să poată sta sub apă, dar şi pentru digestie.
- Pinguinul Imperial rezistă şi la temperaturi de -40 grade Celsius, dar şi la vânturi care bat cu 300 km la oră.
Broaste:
Cea mai mare broasca este numita foarte potrivit - broasca Goliath (Conraua Goliath) din Camerun. Atinge aproape 30 cm si cantareste chiar si 3, 3 kg.
Cea mai mica broasca este broasca de Aur (Psyllophryne Didactyla) din Brazilia. Aceasta creste numai pana la 9, 8 mm.
Numarul de oua depuse de o broasca variaza de la 700 la 10000-12000, cu dimensiuni de 1-4 mm. Ouale au un colorit specific, negru sau cafeniu-opac la polul germinativ si alb galbui la polul vitelin. În uter, ele sunt învelite într-o membrana foarte subtire; depuse în apa, membrana se umfla, oul atingand 3-7 mm, uneori 10 mm, se prind de plantele acvatice sau pur si simplu cad pe fundul apei. Dupa cateva zile sau saptamani, în raport cu temperatura apei, embrionul se elibereaza din capsula si trece prin fazele larvare specifice.
Broastele se hranesc cu insecte, viermi, moluste. Broastele adulte sunt carnivore si mananca aproape orice este mai mic decat ele, inclusiv insecte, viermi si chiar alte broaste.
Sunt cunoscute aproape 4000 de specii de braoste, inclusiv cele raioase. variaza ca marime de la mai putin de jumatate de inch pana la aproape un picior lungime si sunt intr-un curcubeu de culori si forme.Limba lunga, lipicioasa a unei broaste este prinsa in partea din fata a gurii, si, ca o semnatura, broasca poate sa-si arunce limba in afara pentru a-si captura prada cu o viteza remarcabila.
Unele broaste sunt otravitoare. Acestea sunt de obicei mici, masurand mai putin de un centimetru.
Serpi:
Cele mai multe specii de serpi au un singur plaman - cel drept. Datorita formei alungite a corpului, s-a ajuns la aceasta solutie… de compromis: un singur plaman functional. Celalalt e absent sau atat de redus (vestigial), incat nu mai are niciun rol in respiratie.
Rinichii serpilor sunt asezati nu unul langa altul, ca la toate vertebratele, ci unul in prelungirea altuia. Cauza? Aceeasi: dezvoltarea corpului "pe lung", in dauna latimii.
3. Serpii nu au picioare, stim. Si totusi… unii serpi au pastrat, in cursul evolutiei, niste rudimente de centura pelviana (oase ale bazinului) si de membre posterioare. La serpii boa si la pitoni, vestigiile picioarelor din spate sunt inca vizibile, sub forma unor "pinteni" asezati de o parte si de alta a a cloacei.
Serpii nu isi pot inchide ochii, pentru ca nu au pleoape mobile. Ochii sunt acoperiti de membrane transparente, fixe, care sunt, de fapt, solzi modificati, specilizati.
Serpii nu isi mesteca hrana si nici nu rup bucati din ea, ci o inghit intreaga. Pot face asta deoarece au o adaptare speciala la nivelul maxilarelor - cel doua jumatati ale falcii inferioare sunt unite printr-un ligament extrem de elastic, ceea ce le permite sa caste o gura enorma si sa inghita prazi cu diametrul mult mai mare decat diametrul lor (al serpilor).
In India exista un festival dedicat serpilor, celebrat de hindusi. (De altfel, tot acolo exista temple dedicate cobrelor.) In timpul acestei sarbatori, oamenii aduc serpilor ofrande - lapte si bijuterii de argint -, pentru ca acestia sa-i apere de rau.
Pisici:
1. Exista mai mult de 500 de milioane de pisici domestice in lume
2. Inima unei pisici bate de doua ori mai repede decat a unui om
3. Cea mai mare rasa de pisici domestice este Ragdoll. Cea mai mica rasa de pisici esre Singapura.
4. Aproape toate pisicile Calico sunt femele.
5. Cel mai puternic semn de afectiune al pisicii este tremuratul cozii.
6. O pisica de 3 anisori are 21 de ani umani, cand implineste 8 ani poate sarbatori 40 de ani umani, iar la 14 ani a iesit deja la pensie, deoarece numara 70 de ani omenesti.
7. O pisica domestica traieste in medie 15 ani. Pisicile vagaboande traiesc in medie 3-5 ani.
8. Puss este cea mai longeviva pisica din lumea. Ea a trait 36 de ani.
9. Cand pisica ta din coada inseamna ca are un conflict intern. Gestul va inceta cand va lua o decizie. De exemplu, daca sta in fata usii si da din coada, nu este sigura daca vrea sa iasa afara in frig sa se joace sau sa ramana la caldura in casa.
10. Nu trebuie sa apuci pisicuta de ceafa. Numai mama ei stie cum trebuie sa o apuce ca sa nu o raneasca.
12. O pisica naste in medie 1-8 pui, de 2-3 ori pe an.
13. O pisica poate naste poate avea pana 100 de "copii". Recordul este detinut de Dusty, o pisica texana care a avut 420 de pui pana la 18 ani.
14. Blue Bell, o persana din Africa de Sud detine recordul pentru numarul de copii nascuti o data. Este vorba despre 14 puiuti.
15. Oamenii care detin pisici traiesc mai mult, sunt mai sanatosi si mai relaxati.
16. Cand cad, pisicile isi rotesc mai intai capul, apoi isi rasucesc sina spinarii, picioarele se aliniaza, iar spatele se arcuieste pentru a minimiza impactul.
17. Pisicile "sociabile" isi urmaresc stapanii prin fiecare camera pentru a le "spiona" activitatile.
18. Pisicile sunt sensibile la tonul vocii. Stiu cand le certi, desi uneori nu le pasa, stiu cand le alinti etc.
19. Cu cat vorbesti mai des cu pisica ta, cu atat isi va raspunde mai des.
20. Pisicile pot distinge culorile, in timp ce cateii vad bicolor.
Caini:
1 Amprenta nasului unui caine este unica, precum amprenta degetului la om, si ajuta la identificarea acestora.
2 Amprentele nazale sunt folosite la identificarea cainilor, la fel cum cele digitale sunt folosite la oameni.
3 Anatomia cainilor este alcatuita din 321 de oase si 42 de dinti permanenti.
4 Ca si bebelusii, cainii din rasa Chihuahua se nasc cu un punct sensibil in varful craniului care se inchide cu varsta.
5 Ca si oamenii, cainii si pisicile sunt fie dreptaci, fie stangaci.
6 Cainele Chihuahua poarta acest nume datorita statului din Mexic unde a fost descoperit.
7 Cainele cu cele mai mari urechi din lume este un Basset pe nume Mr. Jeffries. Urechile lui masoara fiecare aproape 30 cm (11.5 inch) si sunt asigurate contra sumei de 47.800$.
8 Cainele din rasa Basenji e singurul care nu poate latra.
9 Cainele Toto din "Vrajitorul din Oz" a fost interpretat de un femela Terry din rasa Cairn Terrier.
10 Cainii au de doua ori mai multi muschi pentru miscarea urechilor decat oamenii.
11 Cainii au o vedere nocturna mai buna decat oamenii datorita unei substante care reflecta lumina din spatele retinei.
12 Cainii care nu iau contact cu oamenii in primele 3 luni de viata nu vor fi animale bune de companie.
13 Cainii din rasa Basset Hounds nu pot inota.
14 Cainii din rasa Bloodhound au abilitatea de a recunoaste un numar mare de mirosuri simultan.
15 Cainii din rasa Boxer poarta acest nume din cauza modului in care se joaca cu labele din fata.
16 Cainii din rasa Newfoundlands sunt inotatori excelenti.
17 Cainii din rasa Pekinez au fost animale sacre mai bine de 2000 de ani in China.
18 Cainii din rasa St. Bernard sunt cei mai masivi.
19 Cainii judeca obiectele mai intai dupa miscarea lor, apoi dupa stralucire si abia apoi dupa forma.
20 Cainii nu au apendice.
Lei:
1. Leii nu pot rage pana cand nu ajung la varsa de 2 ani.
2. Un leu adult rage atat de tare incat poate fi auzit de la 5 mile departare.
3. Leul se hraneste o data la trei-patru zile.
4. Femela leu se ocupa in proportie de 90% de vanat, in timp ce masculul leu prefera sa se odihneasca.
5. Leul african este cel mai mare dintre feline si doarme sau se odihneste pana la 20 de ore pe zi.
Albine:
Albinele nu au urechi, dar au un excelent simt al mirosului cu chimioreceptori in antene.
Fara albine nu ar mai fi flori sau recolte. Desi pasarile, alte insecte ori vintul polenizeaza si ele plantele, albinele au cea mai mare contributie.
Intre 20 000 si 60 000 de albine traiesc intr-un singur stup. Regina depune 1500 oua pe zi si traieste pana la 2 ani. trantorii, cei a caror singura datorie este de a se imperechea cu regina, au o speranta de viata in jur de 24 de zile - si nu au ac.
Albinele nu vad culoarea rosie, in schimb pot vedea razele ultraviolete, invizibile pentru ochii nostri.
Sper ca te-am ajutat!
Eu iti voi spune despre pisica. Pisica este un animal care se aseaza pe zona bolnava a omului si poate localiza boli grave si chiar sa le si vindece inainte sa se agraveze. Plus ca torsul pisicii calmeaza omul si reduce cu 50% stresul si bolile inimii.
Când englezii au ajuns în Australia au văzut un animal ciudat ce sărea. Au întrebat băștinașii prin semne, care este numele animalului. Răspunsul primit a fost "Kan-ghu-ru", iar colonizatorii au luat ca atare denumirea, crezând că așa se numește marsupialul. După mult timp cercetătorii au constatat că, de fapt, cuvântul însemna:"Nu inteleg!". serios, daca nu ma crezi uita-te pe wikipedia la cangur funda
iohana93 întreabă:
smileforme întreabă: