Ma bucur ca esti asa destept si ai asa de multi bani incat singura ta problema e ce sa alegi dintre oxford si harvard. Sunt milioane de oameni care si-ar da o mana sa fie acceptati la una din ele deci nu cred ca are vreo importanta ce scriu niste oameni pe TPU
Cine vrea sa invete carte invata si la lumanare. Daca vrei sa faci ceva, faci.
O sa fiu eu Gica-Contra si voi spune ca sunt ambele extrem de supraapreciate. Materia pe care o inveti la astea, cu exceptia catorva profile tehnice ultra specializate, nu difera cu nimic fata de materia de la orice alta universitate. Da, e mai greu sa intri la una din ele, mediul e mai competitiv, dar nu va ganditi ca astea doua sunt fabrici de savanti, ca nu e deloc asa.
Harvard a fost recent implicat intr-un scandal imens pentru discriminare si plagiat in lucrarile unora din conducere. Pe langa asta, s-a umplut de profile din acestea ultra-liberale de tipul "Istoria discriminarii minoritatilor" sau "studii comparate in sexualitate" care produc efectiv lucratori la McDonalds.
La Oxford problema e similara, dar mai adaugam si faptul ca e un centru universitar IMENS. Hai sa nu ne prefacem ca doar cei mai brilianti studenti intra la Oxford, ca nu e asa. Cred ca toata lumea cunoaste macar vreo doi oameni cu diploma de acolo. Poate ca nu e la fel de usor de intrat ca la Dunarea-Galati sau Petrol-Gaze in Ploiesti, dar nu-mi poti spune ca o universitate care produce sute de mii de absolventi anual e "de prestigiu". Oxford mi se pare cam ca masiniile BMW: se preface ca nu e pentru oricine, dar de fapt toata lumea are una
Buna. E frumos intr-adevar sa ajungi acolo, doar ca e foarte mult de munca si nu oricine e admis. Vazusem undeva ca pentru Harvard parca, iti trebuie minim 140 IQ.
Chrysstian întreabă: